FC Twente en Heracles Almelo geven met ingang van het seizoen 2020/2021 op gelijkwaardige basis invulling aan de jeugdopleiding. Het doel van de FC Twente/Heracles Academie is het opleiden van regionaal voetbaltalent tot spelers voor het betaalde voetbal. De Academie wil door kwaliteit, creativiteit en samenwerking met o.a. het amateurvoetbal een toonaangevende jeugdopleiding worden waar talentontwikkeling centraal staat.

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie start vanaf aankomend seizoen met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Gedurende het seizoen organiseren de Academie evenementen zoals voetbalclinics, een groot
regiotoernooi en bijeenkomsten/webinars in het kader van de amateurverenigingen.

Wat het project jou te bieden heeft

Je maakt deel uit van een team dat verantwoordelijk is voor het uitrollen van het Regioplan. Jouw rol ligt op gebied van Event & Facility, waarbij je een groot aandeel zal hebben in het goed voorbereiden en strak neerzetten van de verschillende evenementen die de Academie gedurende het seizoen zal gaan organiseren.

Tijdens je stage bij de FC Twente/Heracles Academie heb je veelvuldig contact met medewerkers, leveranciers en contactpersonen van de amateurverenigingen. Je regelt, je belt, je checkt en double checkt. Ook bij de verschillende evenementen ben je aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Je krijgt de kans om je talenten te etaleren door een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid van werken. Naast de dagelijkse werkzaamheden krijg je voldoende ruimte om je bezig te houden met een eigen stage opdracht.

Wat wij vragen

Functie eisen
 • Student(e) die een HBO-opleiding volgt op het gebied van Eventmanagement, Facilitymanagement, Sportmanagement of Hoge Hotelschool
 • Affiniteit met sport, bij voorkeur voetbal
 • Op regelmatige basis beschikbaar op (doordeweekse) avonden
 • Woonachtig in de regio Twente
 • Minimaal 2 dagen per week kunnen meewerken
Je wilt aan de volgende competenties werken
 • Ontwikkelingsgericht werken
 • Resultaatgerichtheid
 • Organisatorisch vermogen
 • Ondernemend en initiatiefrijk zijn
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Professionele en zakelijke communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, met o.a. medewerkers, leveranciers en contactpersonen van de amateurverenigingen

Wat wij bieden

 • Vacatures: 2
 • Een uitdagende meewerkstage bij een jeugdopleiding van twee betaald voetbalclubs
 • Werkplek: Trainingscentrum FC Twente, te Hengelo
 • Begeleiding door ervaren medewerkers

Solliciteren

Zie jij in deze functie een mooie uitdaging en wil je solliciteren? Mail dan je motivatiebrief + CV naar info@fctwenteheraclesacademie.nl t.a.v. Matthijs Blijham.