FC Twente en Heracles Almelo geven met ingang van het seizoen 2020/2021 op gelijkwaardige basis invulling aan de jeugdopleiding. Het doel van de FC Twente Heracles Academie is het opleiden van regionaal voetbaltalent tot spelers voor het betaalde voetbal. De Academie wil door kwaliteit, creativiteit en samenwerking met o.a. het amateurvoetbal een toonaangevende jeugdopleiding worden waar talentontwikkeling centraal staat.

Profiel

Wil jij helpen bij het verder bouwen aan de Academie en staan bij jou de mens en het individu centraal? Ben jij een enthousiast persoon die sterk in zijn schoenen staat? Heb jij een passie voor het helpen ontwikkelen van mensen? Dan is de functie van videoanalist iets voor jou. Als videoanalist heb jij samen met je collega’s een essentiële rol in de ontwikkeling van de spelers en de staf. Gedurende het seizoen leer je alle ins en outs van videoanalyse.

Wekelijks worden de wedstrijden en trainingsmomenten van onze spelers gefilmd met handcamera en automatisch videosysteem. Deze worden door jou gecodeerd om beelden te filteren waarmee we de staf en spelers kunnen helpen ontwikkelen. Al deze gegevens moeten op de juiste manier worden gegenereerd en verwerkt.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Coderen van wedstrijden en trainingen
 • Verwerken van videobeelden en data
 • Voorbereiden wedstrijdanalyse van de komende tegenstander

Wat wij bieden

 • Instap bij een BVO als beginnende videoanalist
 • Persoonlijke begeleiding
 • Doorgroeimogelijkheden naar vaste videoanalist van een team
 • Scholing in Soccerlab, PowerPoint en videoanalyse software
 • Kledingpakket van de Academie
 • Seizoenkaart van FC Twente of Heracles Almelo

Wat wij vragen

 • Gemotiveerd
 • Proactieve houding
 • Woonachtig in de regio Twente
 • Affiniteit met voetbal
 • Beschikbaar doordeweeks, zaterdag en/of zondag i.o.m. coördinator data en videoanalyse

Solliciteren

Zie jij in deze functie een mooie uitdaging en wil je solliciteren? Mail dan je motivatiebrief en CV naar info@fctwenteheraclesacademie.nl , t.a.v. Lorenzo Müller.