Vrijwilligersfunctie

FC Twente en Heracles Almelo geven met ingang van het seizoen 2020/2021 op gelijkwaardige basis invulling aan de jeugdopleiding. Het doel van de FC Twente/Heracles Academie is het opleiden van regionaal voetbaltalent tot spelers voor het betaalde voetbal. De Academie wil door kwaliteit, creativiteit en samenwerking met onder andere het amateurvoetbal een toonaangevende jeugdopleiding worden waar talentontwikkeling centraal staat.

Profiel

Wil jij helpen bij het verder bouwen aan de Academie en staan bij jou de mens en het individu centraal? Heb jij een passie voor jeugd, ontwikkeling en sta je voor samenwerken? Dan is de rol van jeugdscout misschien iets voor jou. Als jeugdscout breng jij onze prachtige regio in kaart en ben jij ambassadeur van de Academie door binding te creƫren met de amateurverenigingen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • In kaart brengen van spelers met potentie passend bij de visie van de Academie;
 • In kaart brengen van clubs in de regio;
 • Uitvoering wekelijkse scoutingsprocessen;
 • Ambassadeur van de FC Twente/ Heracles Academie;
 • Verbinding met amateurverenigingen;
 • Bijwonen van interne scholingsbijeenkomsten & scoutingsoverleggen.

Wat wij vragen

 • Passie voor jeugdvoetbal;
 • Kennis over potentieherkenning;
 • Affiniteit met (top)sport;
 • Ambitie betreft eigen ontwikkeling.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende rol bij een jeugdopleiding van twee betaald voetbalorganisaties;
 • Passende vrijwilligersvergoeding die aansluit bij de taken als jeugdscout;
 • Twee seizoenkaarten van FC Twente en/of Heracles Almelo;
 • Volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Inschrijven

Zie jij in deze functie een mooie uitdaging en wil jij je inschrijven? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een e-mail met motivatie en CV naar info@fctwenteheraclesacademie.nl t.a.v. Koen Fleer.