De FC Twente/Heracles Academie is niet alleen op het veld actief met de ontwikkeling van spelers en trainers, maar probeert hen ook naast het veld te beïnvloeden. Dit gebeurt door middel van kennisdelingsactiviteiten die gedurende het seizoen georganiseerd worden.

FC Twente/Heracles Platform

Om nog dichterbij de praktijk te komen, is de FC Twente/Heracles Academie de samenwerking aangegaan met VTON. Middels een eigen platform binnen VTON kan de Academie oefenstof delen met partnerclubs die volledig bestaan uit de visie van de Academie. Amateurtrainers krijgen op deze manier een handige tool aangereikt waarmee ze hun trainingen naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Bijeenkomsten

De FC Twente/Heracles Academie organiseert ieder seizoen meerdere bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen binnen het Regioplan. Deze bijeenkomsten variëren van onderwerpen als ‘potentieherkenning bij jeugdspelers’ tot aan ’train-de-trainer’, waarbij jeugdtrainers meegenomen worden in de visie en werkwijze van de FC Twente/Heracles Academie.

Demotrainingen

Iedere Academietrainer geeft een keer per seizoen een demotraining bij een van de partnerclubs. Tijdens deze trainingen krijgen amateurtrainers van partnerclubs de mogelijkheid om kennis op te doen van de gegeven training. Aansluitend wordt er voor de trainers van de partnerclubs een bijeenkomst georganiseerd waarin de trainingsstof en -wijze uitgebreid wordt toegelicht.

Regiotoernooi Onder 8

De FC Twente/Heracles Academie organiseert jaarlijks het Regiotoernooi voor de Onder 8-lichting. Iedere partnerclub draagt hiervoor één team aan ter deelname. Op deze manier wil de Academie een grote groep kinderen een echte beleving vanuit de FC Twente/Heracles Academie geven. Rondom het Regiotoernooi wordt er eveneens een educatief programma opgesteld.

Communicatiegroepen

Voor iedere leeftijdscategorie binnen het Regioplan zijn er verschillende communicatiegroepen opgezet voor jeugdtrainers van de partnerclubs. In deze groepen worden onder andere oefenvormen en kennisdelingsactiviteiten gedeeld. Daarnaast is het voor deze trainers mogelijk om via hier oefenwedstrijden aan te vragen.

footerbar