FC Twente/Heracles Academie stelt per 1 september Iddo Roscher aan als Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. Hij tekent een contract tot medio 2023. Met deze aanstelling is de zoektocht naar het invullen van de technische leiding binnen de FC Twente/Heracles Academie afgerond.

Met Manager Academie Dominique Scholten zal Iddo Roscher een tandem vormen. Samen krijgen zij in de komende jaren de verantwoordelijkheid om met medewerkers en vrijwilligers de FC Twente/Heracles Academie door te ontwikkelen en naar een hoger niveau te brengen. Roscher gaat zich concentreren op het ontwikkelen van het opleidingsprogramma voor de jeugdspelers, de begeleiding van spelers en trainers en gaat op dagelijkse basis ook leiding geven aan de Academie. Dit moet leiden tot het doorbreken van meer regionaal talent bij de 1e selecties van beide clubs.

Roscher heeft jarenlange ervaring in diverse functies in de jeugdopleiding van NEC. Roscher was bijna 26 jaar in dienst bij de Nijmegenaren, waaronder ruim tien jaar als Hoofd Opleiding. Bovendien is hij in het bezit van het diploma Hoofd Opleiding Pro en het trainersdiploma UEFA A Youth. In de afgelopen periode heeft Roscher als Senior Medewerker Opleidingsontwikkeling gewerkt bij de KNVB, vanwaar hij de overstap maakt naar de FC Twente/Heracles Academie.

De 54-jarige Roscher wil graag terugkeren naar de praktijk: “Ik ben de KNVB dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. Ik heb in korte tijd bij de KNVB veel mogen leren, maar ben wel tot de conclusie gekomen dat ik het dagelijks in de praktijk werken aan de ontwikkeling van jonge mensen mis. Juist vanwege die reden heb ik besloten in te gaan op de aanbieding van de FC Twente/Heracles Academie.” Vanaf 1 september gaat Roscher dus definitief aan de slag als Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. Roscher: “Ik ga met hoge verwachtingen en een frisse blik aan de slag bij de jeugdopleiding van twee geweldig mooie clubs in Nederland.”

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles Almelo denkt dat de FC Twente/Heracles Academie hiermee de juiste ervaring in huis heeft. Gilissen: “Iddo staat binnen Nederland bekend als een vakman op het gebied van jeugd opleiden. Hij heeft ervaring in het bouwen van een sterke jeugdopleiding, heeft leidinggevende kwaliteiten en is zeer deskundig. Dit sluit goed aan op het profiel dat we voor ogen hadden. We zijn daarom zeer blij met zijn komst.”

Technisch Directeur Jan Streuer van FC Twente laat weten: “Met de aanstelling van Dominique in april en de komst van Iddo in september heeft de academie met het oog op de toekomst een sterk duo met visie, ervaring en kwaliteit. We hebben er vertrouwen in dat zij samen met de mensen die actief zijn binnen de academie de komende seizoenen goed werk gaan verrichten en de academie verder kunnen ontwikkelen.”

Foto: Broer van den Boom