De KNVB zet vol in op de ontwikkeling van het amateurvoetbal. De FC Twente/Heracles Academie is van mening dat het hierin een waardevolle bijdrage kan leveren, het beschikt immers over een groep specialisten met kennis en ervaring. De Academie is in het leven geroepen om regionale voetballers die vooral afkomstig zijn van de amateurverenigingen uit de regio op te leiden voor de eerste elftallen van FC Twente en Heracles Almelo. Samenwerken is daarin cruciaal. De Academie is niet alleen aan het halen, maar brengt ook veel. De FC Twente/Heracles Academie wil een regionaal gezicht zijn; van en voor de regio. Elk jongetje en meisje heeft recht op goede begeleiding. De Academie voelt en neemt de verantwoordelijkheid om hierbij, samen met de amateurclubs, mensen direct en indirect te beïnvloeden.

De FC Twente/Heracles Academie heeft een bewuste keuze gemaakt om pas vanaf de Onder 12 te starten met een Academieteam. Wij zijn van mening dat het voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen belangrijk is om ze in de onderbouwjaren bij hun eigen amateurvereniging te laten voetballen. Daarnaast wijzen recente onderzoeken uit dat het herkennen van potentie op onderbouwleeftijd erg lastig dan wel onmogelijk is. Deze visie betekent dat alle (toekomstige) Academiespelers in hun gehele onderbouwperiode bij de amateurverenigingen blijven voetballen. De drijfveer van de Academie is daarom enorm om de amateurverenigingen te ondersteunen en om met elkaar het algehele voetbalniveau in de regio te laten stijgen, om op die manier de enorme potentie die het voetballandschap bezit optimaal te benutten.

Om dit te realiseren heeft de FC Twente/Heracles Academie het Regioplan in het leven geroepen. De Academie organiseert veel activiteiten waarin het haar voetbalkennis deelt met de amateurverenigingen in de regio. Maar ook de amateurverenigingen onderling versterken elkaar met de kennis en ervaring die ze bezitten. Door de handen ineen te slaan, geloven we dat we een enorme kwaliteitsslag aan het slaan zijn. Tot slot organiseert de Academie regiotrainingen voor grote groepen jonge kinderen uit de regio.

footerbar