Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo

FC Twente en Heracles Almelo werken al sinds 2003 samen binnen de voetbalacademie. Op 8 april 2002 werd bekend dat de voorzitters Herman Wessels (FC Twente) en Jan Smit (Heracles) overeengekomen waren de jeugdopleiding samen te voegen. 

Op 30 september 2003 kregen de verenigingen groen licht van de KNVB voor het convenant, waarna de samenwerking van start is gegaan. De 1e teams van de leeftijdscategorieƫn speelden in eerste instantie in de tenues van FC Twente en de 2e teams in die van Heracles Almelo.

De voetbalacademie ging definitief van start op 26 juli 2006. Er werd vanaf dat moment in samengestelde tenues gespeeld. In het eerste officiƫle jaar werd het vlaggenschip van de academie, de A1, algeheel landskampioen.

Op 3 november 2008 werd bekend dat de samenwerking werd uitgebreid met de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Hiermee lopen de drie verenigingen vooruit op de plannen van de KNVB om in de toekomst te komen tot veertien landelijke RJO’s (Regionale Jeugdopleidingen.

Voetbalacademie FC Twente

Vanaf seizoen 2009/10 werd de naam veranderd van Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo in Voetbalacademie FC Twente. 

FC Twente/Heracles Academie

Aan het einde van seizoen 2012-2013 besluiten de Deventenaren de samenwerking met FC Twente en Heracles Almelo binnen de gezamenlijke Voetbalacademie formeel op te zeggen. Met ingang van het seizoen 2014-2015 werd de Voetbalacademie FC Twente weer alleen gevormd wordt door FC Twente en Heracles Almelo en de vestigingsplaats voor alle teams de locatie in Hengelo is. In de jaren die volgen is het FC Twente dat de leiding heeft over de Academie en de teams spelen dan ook in de tenues van de Tukkers. 

FC Twente en Heracles Almelo gaan met ingang van seizoen 2020/21 op gelijkwaardige basis invulling geven aan de jeugdopleiding. De hernieuwde overeenkomst kent een duur van tien jaar. Het doel van de FC Twente/Heracles Academie is het opleiden van regionaal voetbaltalent. 

footerbar