De eerste speelronde van het nieuwe Eredivisieseizoen was een bijzondere voor een drietal bekenden van de FC Twente/Heracles Academie. Jayden Oosterwolde, Rohat Agca en Thijs van Leeuwen maakten hun debuut op het hoogste niveau.

Oosterwolde en Van Leeuwen

Oosterwolde en Van Leeuwen speelden zaterdagavond met FC Twente tegen Fortuna Sittard. In de Grolsch Veste werd het 2-0. “Hier heb je de hele voorbereiding naartoe gewerkt”, vertelt Oosterwolde op de website van FC Twente. “Ik wilde graag mijn debuut maken en ik vind dat ik dat goed heb gedaan.” Donderdag, twee dagen voor de wedstrijd, hoorde Oosterwolde dat hij zijn opwachting mocht gaan maken in de basiself. “Toen hebben we de tactische training gedaan en wist ik het.” Samen met Menig bestreek hij de linkerflank. “Op de trainingen gaat het goed samen en ook in de wedstrijd pakte het goed uit. Het was een goed debuut.”

Oosterwolde debuteerde bij FC Twente. Hij begon in de basis en gaf de assist bij de 1-0.

Op aangeven van Jayden Oosterwolde maakte Queensy Menig na tien minuten de 1-0. Een kwartier voor tijd maakte de doelpuntenmaker plaats voor Thijs van Leeuwen, de volgende debutant.

Thijs van Leeuwen viel ruim een kwartier voor tijd in.

Agca

In navolging van Oosterwolde en Van Leeuwen, maakte zondag Rohat Agca zijn debuut in de Eredivisie. Heracles Almelo nam het op Erve Asito op tegen ADO Den Haag. Ook dat duel eindigde in 2-0. Agca kwam een minuut voor tijd binnen de lijnen.

Rohat Agca debuteerde voor Heracles Almelo tegen ADO Den Haag.