FC Twente/Heracles Onder 13 heeft zaterdag een nipte nederlaag geleden bij sc Heerenveen. De leeftijdsgenoten uit Friesland waren met 3-2 te sterk voor de ploeg van trainer Daan Jalving.

“De eerste fase van de wedstrijd was erg rommelig”, zegt Jalving na afloop van de wedstrijd. “Heerenveen gaf intensief druk, waardoor we de bal eigenlijk te vaak kwijt waren.” Na ruim twintig minuten voetballen kreeg FC Twente/Heracles Onder 13 een penalty tegen, waar de 0-1 uit voortkwam. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze maakte de uitploeg een betere indruk. “We waren een stuk dominanter, hadden veel meer balbezit en creëerden daaruit ook kansen”, zegt Daan Jalving. Toch wist sc Heerenveen de voorsprong uit te breiden naar 0-2. Het was Tarik Hamamioglu die op aangeven van Sil Blokhuis snel de aantsluitngstreffer wist te maken. Blokhuis schreef daarna zelf de 2-2 op zijn naam, maar de thuisploeg wist toch de winnende treffer nog te maken. “We waren de laatste fase meer aan de bal, waaruit we kansen creëerden. Helaas wisten we die niet te verzilveren”, aldus Jalving.