FC Twente/Heracles Onder 14 heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van N.E.C. Op het Trainingscentrum in Hengelo werden de gasten uit Nijmegen met 4-1 verslagen.

Het is dit seizoen de tweede overwinning voor de ploeg van Olivier Amelink. De trainer was na afloop vooral te spreken over de tweede helft. “De jongens hebben het na rust erg goed gedaan. We waren heer en meester.”

Intensiteit

Volgens Olivier Amelink ontbrak het de eerste vijftien minuten aan intensiteit. “Ik vond het begin erg matig. Ik wil die eerste vijftien minuten nog graag terugzien. Maar gevoelsmatig, vanaf de kant bekeken, speelden we in balbezit in een te laag tempo. N.E.C. kon daarom goed druk zetten. Ze zaten er kort op.”

Het was dan ook de bezoekende ploeg die na vier minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Deze voorsprong kon snel worden uitgebreid, maar doelman Ruben Hazewinkel hield zijn ploeg met een goede redding op de been. “De eerste tien minuten waren voor N.E.C. We kwamen zelfs goed weg”, zegt Amelink. 

Toen aanvoerder Jip Meilink, na ruim twintig minuten voetballen, uit een corner voor de gelijkmaker tekende leek Onder 14 de grip op de wedstrijd direct te pakken. Amelink: “Met de 1-1 kwamen we terug, en kregen we de wedstrijd in handen. We kwamen op het middenveld steeds vaker vrij, tussen de linies. Daar ligt ook onze kracht, om op die manier aan het voetballen te komen.” Sage Acheampong werd vlak voor rust vrijgezet voor de keeper. De aanvaller ronde beheerst af (2-1).

Kritisch 

Na rust kwam de thuisploeg scherp uit de kleedkamer. “Normaal vraag ik tijdens de rust altijd wat de jongens zelf van de eerste helft vonden, maar vandaag heb ik vooral zelf verteld wat ik van de eerste vijftien minuten vond. Dat hebben de jongens de tweede helft erg goed opgepakt.”

Vroeg in de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar 3-1. Kort ervoor was aanvaller Battal Durdal al dichtbij, maar deze keer was hij wel trefzeker. Onder 14 bleef aanzetten en toen Nigel Groenewald na een goed uitgespeelde aanval de 4-1 op het scorebord zette, was de wedstrijd gespeeld.

Amelink: “Na afloop was de sfeer erg goed. Dat mag ook, de tweede helft zag er erg goed uit, maar die stemming wordt eigenlijk altijd bepaald door de laatste momenten in de wedstrijd. We zullen maandag kritisch moeten gaan kijken naar ons begin van deze wedstrijd.”