FC Twente/Heracles Onder 16 heeft zaterdag een overtuigende zege behaald. Op het Trainingscentrum in Hengelo versloeg de ploeg van Nicky Kuiper de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag met 3-1.

“We begonnen matig”, zegt Nicky Kuiper na afloop van het treffen met de ploeg uit Den Haag. “We hadden een plan, maar dat kwam er niet helemaal goed uit. We kwamen overal net te laat, waardoor ADO zich gemakkelijk onder onze druk uit kon voetballen.” Het was Ahmed Nor die met een schuiver de verre hoek wist te vinden en zijn ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong zette. “Daarna zagen we het vertrouwen groeien. We wisten de bal ook langer in bezit te houden”, aldus Kuiper.

Nog voor rust werd de score uitgebreid naar 3-0. Na de aansluitingstreffer van de gasten uit Den Haag gebeurde er niet veel meer. “De tweede helft was rommelig”, zegt Nicky Kuiper. “Het werden veel duels, met daarin veel strijd. Wel konden we ons goed meten met een fysiek sterke ploeg. We hebben karakter getoond, als team gespeeld en weinig weggegeven.”