Onder 16 heeft het competitieduel bij FC Volendam met 2-3 verloren. De ploeg van trainer Nicky Kuiper speelde een goede wedstrijd, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Na een sterke eerste helft, waarin FC Twente/Heracles het betere van het spel had, zochten de ploegen de kleedkamer op met een 1-1 stand op het scorebord. Na de pauze kwam Onder 16 op voorsprong, maar liet de ploeg van Nicky Kuiper het na om die voorsprong uit te breiden. Uit een penalty scoorde FC Volendam de gelijkmaker. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg de winnende treffer.

“Een zure, onterechte nederlaag”, zei trainer Nicky Kuiper na afloop. “We hadden voor rust het betere van het spel. We vonden achterin gemakkelijk de vrije man, waardoor we goed onder de druk uitkwamen. Maar uiteindelijk maakten we niet de juiste keuzes, waardoor we geen grote kansen creĆ«erden. Na rust zette Volendam hoger druk en namen ze meer risico. Daardoor kwamen we vaker in de lange bal, waaruit we regelmatig de tweede bal wisten te winnen. Toen kwamen we op voorsprong, maar vergaten we die uit te breiden. Ik ben tevreden over het vertoonde spel. Maar we moeten onszelf wel gaan belonen met drie punten.”