Afgelopen maandag kondigde het kabinet ingrijpende maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en het volledige Nederlandse voetbal. De komende drie weken mag bij geen enkel sportevenement publiek aanwezig zijn.

Dit betekent dat ook het trainingscentrum in Hengelo de komende drie weken niet toegankelijk zal zijn voor toeschouwers. De FC Twente/Heracles Academie betreurt dat dit voor ouders, verwanten en vaste bezoekers een uiterst vervelende situatie kan zijn. Maar de gezondheid van eenieder die bij de academie betrokken is heeft momenteel de hoogste prioriteit. Er wordt gerekend op medewerking en naleving van de regels.

Toeschouwers

Er zijn de komende drie weken geen toeschouwers toegestaan op het trainingscentrum in Hengelo.

Selecties

Wanneer bezoekende clubs op het trainingscentrum in Hengelo aankomen, mogen alleen de spelers, staf en chauffeurs het trainingscentrum betreden. Geblesseerde selectiespelers horen hier niet bij. Wanneer de bezoekende club met auto’s reist zijn er maximaal 10 chauffeurs op het trainingscentrum toegestaan.

Scouts en zaakwaarnemers

Scouts en zaakwaarnemers mogen het trainingscentrum in Hengelo de komende drie weken niet betreden.