Onder 14 heeft zaterdag drie punten weten bij te schrijven. In een leerzame wedstrijd op het trainingscentrum in Hengelo versloegen de pupillen van Olivier Amelink de leeftijdsgenoten van De Graafschap met 4-3.

Het was spits Battal Duldar die in de eerste helft voor de 1-0 tekende. Na met een 1-1 stand te zijn gaan rusten kwam FC Twente/Heracles scherp uit de kleedkamer. De score werd spoedig uitgebreid naar 4-1, door twee doelpunten van Nigel Groenewald en opnieuw een doelpunt van Battal Duldar. De Graafschap wist met twee doelpunten terug te komen in de wedstrijd, maar het was FC Twente/Heracles dat de overwinning over de streep wist te trekken.

“Ik vond de eerste helft redelijk”, zei trainer Olivier Amelink na afloop van de wedstrijd. We speelden te vaak breed, waardoor we gemakkelijk counters cadeau gaven. Toch speelden we redelijk. We begonnen sterk aan de tweede helft en maakten drie goede doelpunten. Het laatste gedeelte was dan weer erg matig. We bespeelden de ruimtes niet goed, waardoor we De Graafschap hoop gaven. We moeten die ruimtes gaan leren herkennen. Jammer is eigenlijk dat het laatste gedeelte dan blijft hangen. Toch is het positief, want het herkennen van die ruimtes kunnen we trainen. Het was een leerzaam potje.”

“Battal Duldar, Kaan Talay en Benjamin Nagel waren vandaag bepalend in het spelniveau”, aldus Amelink. “Ik gaf Battal tijdens de rust nog kritiek, over het vasthouden van de bal, Maar eigenlijk wist hij dat zelf ook wel. Hij leverde de tweede helft meer kwaliteit. Kaan was dreigend, hij maakte intelligente keuzes. De Graafschap zette een lange, fysieke tegenstander op Benjamin. Hier ging hij erg goed mee om, zijn tegenstander kwam er niet aan.”