Onder 15 heeft zaterdag een punt weten te pakken. Het competitieduel tegen FC Utrecht eindigde in 1-1. Trainer Mark Looms was na afloop tevreden over de intensiteit.

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Voor FC Twente/Heracles tekende Lucas Vennegoor of Hesselink voor de enige treffer. Nadat een schot van Owen Panneflek niet goed werd verwerkt door de doelman was Vennegoor of Hesselink er als de kippen bij om binnen te schieten. Nog voor rust kwam FC Utrecht op gelijke hoogte. Er zou op het trainingscentrum in Hengelo niet meer worden gescoord.

“Ik ben erg tevreden over de intensiteit”, zei trainer Mark Looms na afloop van de wedstrijd. Ik zag een intensiteit die de norm moet gaan worden, die altijd moet kunnen worden gebracht. We boden de eerste helft goede weerstand aan een fysieke tegenstander. Eigenlijk speelden we continue op de helft van FC Utrecht. Maar dat kost veel kracht, dan gaat het uiteindelijk om volhouden. Dat heeft ook met de leeftijd te maken. We moeten dan leren de bal wat langer vast te houden en in een veilige stand te gaan spelen. Hier anticipeerde FC Utrecht de tweede helft ook op. Die gingen op de lange bal spelen, de duels die hieruit kwamen wisten we niet te winnen. Al met al is 1-1 een terechte uitlag.”