Onder 21 heeft zaterdag haar eerste overwinning van dit seizoen weten te boeken. De ploeg van trainer Job ten Thije versloeg N.E.C. met 2-1 op het trainingscentrum in Hengelo.

FC Twente/Heracles trok de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe. Na doelpunten van Daan Rots en Lammert Roossien zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 2-0 ruststand. N.E.C. maakte na de pauze de aansluitingstreffer, maar FC Twente/Heracles zou niet meer in gevaar komen. Met de eerste overwinning van het seizoen verlaat Onder 21 de laatste plaats op de ranglijst.

“Een zwaarbevochten overwinning”, noemde trainer Job ten Thije de driepunter na afloop van de wedstrijd. “We begonnen onwennig. Maar we pakten het goed op. We hebben de speelwijze omgezet, waarna het direct beter liep. De tweede helft begonnen we aardig, maar na de tegengoal merkten we dat de vermoeidheid ons parten begon te spelen. We hebben afgelopen week doordeweeks gevoetbald, dat werkt natuurlijk wel door in de benen. Wat we echt hebben geleerd is doorzetten, waarmee we de overwinning ook hebben weten binnen te slepen. Na enkele tegenvallende resultaten is dit fijn. We voerden allemaal onze taak uit. Dat willen we nu een mooi vervolg geven.”