Onder 13 heeft het competitieduel tegen PEC Zwolle zaterdag winnend afgesloten. De ploeg van trainer Daan Jalving zette de thuiswedstrijd om in een 3-2 overwinning. De oefenmeester was na afloop tevreden over het vertoonde spel, maar wil dat de spelers kritisch naar zichzelf en elkaar blijven kijken.

“Waar liggen de verbeterpunten?” is de vraag die de spelers elkaar moeten blijven stellen. Na het duel tegen PEC Zwolle was het voor Daan Jalving zelf duidelijk: “Het actieve meedoen in het spel moet beter. Maar de stappen die we in ons spel aan de bal maken waren vandaag zichtbaar.”

Intentie om te voetballen

FC Twente/Heracles kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Ruud Nijstad was het Luca Oude Luttikhuis die doel trof. “Het mocht dan wel snel weer 1-1 worden, maar belangrijker is dat de intentie er was om te blijven voetballen”, aldus Jalving. “We wilden PEC Zwolle keuzes laten maken. Aan de bal deden de jongens dat ook ontzettend goed. Maar zonder bal waren we minder sterk. Het meedoen, het lezen van het spel en het oriĆ«nteren op de man en bal moet beter.” De ploegen zouden de kleedkamers opzoeken met een 2-2 ruststand.

Samenwerking

Daan Jalving: “De tweede helft, en daarin vooral de samenwerking, was beter. Maar we moesten het vanuit onze eigen taak beter doen. De laaste fase van de wedstrijd deden we dat ontzetten goed.” Sil Blokhuis maakte op aangeven van Koen Oosterhof de winnende treffer.

Volgende week treft FC Twente/Heracles Onder 13 de leeftijdsgenoten van AZ op het trainingscentrum in Hengelo.