Onder 14 heeft zaterdag niet weten te winnen bij PEC Zwolle. De gastheren waren met 4-2 te sterk voor de ploeg van Olivier Amelink. Toch was de trainer na afloop van de wedstrijd erg te spreken. “Er stonden twee voetballende ploegen tegenover elkaar. Het was een mooi gevecht.”

“Ik heb echt een leuke wedstrijd gezien”, zei trainer Olivier Amelink na afloop van het competitieduel bij PEC Zwolle. Ik heb een wedstrijd gezien met twee ploegen die echt wilden voetballen. Dat was heel anders dan tegen FC Utrecht en De Graafschap, die toch veel voor de lange bal kozen.”

Initiatief in opbouwen

De wedstrijd zou worden verloren omdat PEC Zwolle effectiever omging met de kansen. Maar dat is niet waar Amelink zich na afloop op wilde concentreren. “Ik heb een wedstrijd gezien waarin echt iedereen zichzelf heeft ontwikkeld. Dat had absoluut te maken met het initiatief in opbouwen, aan beide kanten. We bouwden zelf echt goed op van achteruit.”

Uitblinkers hadden het moeilijk

Ondanks die goede opbouw wist FC Twente/Heracles niet voldoende verzorgd te voetballen. “De uitblinkers van vorige week hadden het moeilijk”, aldus Olivier Amelink. “Ik kijk daar positief naar. Dat klinkt misschien gek, maar het is interessant om te zien hoe die jongens daarmee zullen omgaan.”

Volgende week gaat FC Twente/Heracles Onder 14 op bezoek bij Roda JC in Kerkrade.