Onder 18 heeft zaterdag ruim gewonnen van AFC. In een doelpuntrijk duel versloeg FC Twente/Heracles de gasten uit Amsterdam met 5-1. Trainer Jeffrey de Visscher loofde zijn effectieve ploeg na afloop van de wedstrijd. “We waren de betere partij.”

“We waren de eerste helft zeer effectief”, aldus Jeffrey de Visscher. “De kansen die we creëerden wisten we ook om te zetten in doelpunten.

Extra aandacht voor het verdedigen

FC Twente/Heracles Onder 18 creëerde kansen en ging hier zorgvuldig mee om. Na een helft spelen op het trainingscentrum in Hengelo stond het al 4-0 voor de thuisploeg, na doelpunten van Sybrandy, Landkroon, Markelo en Ruperti. Toch legde de ploeg ook focus op het verdedigende aspect. Jeffrey de Visscher: “Verdedigend hebben we extra aandacht besteed. We hebben de eerste helft maar een halve kans weggegeven.”

Veldspel aan de bal verbeteren

In de tweede helft tekende Esajas met zijn treffer voor de 5-1 eindstand. Een mooi resultaat, maar toch zag de Visscher ook verbeterpunten. “Het veldspel aan de bal zullen we moeten verbeteren. AFC speelde 5-3-2, dat is toch altijd anders. We hadden er de eerste helft moeite mee daar druk op te krijgen. Dat hadden we de tweede helft beter voor elkaar.”

FC Twente/Heracles Onder 18 komt volgende week niet in actie. Op zaterdag 24 oktober speelt de ploeg uit bij FC Volendam.