Onder 16 heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zaterdag niet in een overwinning weten om te zetten. Op het trainingscentrum in Hengelo werd het 2-3 voor de gasten uit Doetinchem. Trainer Nicky Kuiper zag dat het ontbrak aan de juiste instelling. “Het minste dat je kan doen is altijd 100% arbeid leveren.”

“Wil je wedstrijden winnen, op welk niveau dan ook, dan zul je altijd arbeid moeten leveren”, zei Nicky Kuiper na afloop van het verloren competitieduel tegen De Graafschap. “Wanneer we dat wel deden zagen we zelf ook dat we de betere ploeg waren.”

Energie

“We begonnen slecht aan de wedstrijd”, aldus Kuiper. Het eerste halfuur deden we niet wat er van ons werd gevraagd, zowel in het druk zetten naar voren als in het schakelen naar achteren. De Graafschap deed dat wel, die speelden echt om te winnen. Bij ons dachten er blijkbaar een paar mensen dat we na de ruime 1-8 overwinning van afgelopen week wel rustig aan konden doen. Als we wedstrijden willen winnen, op welk niveau dan ook, dan zullen we altijd de gevraagde arbeid moeten leveren. Dat deden we tegen De Graafschap niet.”

Juiste instelling

FC Twente/Heracles en De Graafschap zouden de kleedkamers opzoeken met een 1-2 ruststand. Nicky Kuiper zag daarna dat zijn ploeg in een andere doen op het veld terugkeerde. “Dan komen we met de juiste instelling uit de kleedkamer, zien we zelf ook dat we de betere ploeg zijn en komen we zelfs op gelijke hoogte. We zetten veel druk, dat deden we goed. Het is wel erg zuur om de winnende treffer dan voor de derde keer dit seizoen in de laatste minuut tegen te krijgen.”

In de spiegel kijken

“De sfeer in de kleedkamer was achteraf ook droevig”, aldus Kuiper. Maar ik heb wel verteld dat het tijd wordt om in de spiegel te kijken. Wil je echt profvoetballer worden? Het minste dat je dan kan doen is altijd 100% arbeid leveren. Dat kan iedereen, maar wij vandaag blijkbaar niet.”