Dinsdagavond kondigde het kabinet nieuwe, ingrijpende maatregelen aan om het coronavirus tegen te gaan. Maatregelen die grote gevolgen hebben voor het volledige Nederlandse voetbal, en daarbij dus ook consequenties voor de Academie. De FC Twente/Heracles Academie draagt te allen tijde zorg en verantwoordelijkheid voor eenieder die betrokken is. Hierbij staan de veiligheid en gezondheid van de (jeugd)spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers op de eerste plaats. De adviezen vanuit de overheid en het RIVM blijven altijd leidend. Deze zullen strikt worden opgevolgd. 

Manager Academie Dominique Scholten: “Daar tegenover staat dat het zoeken naar mogelijkheden en kansen om jezelf te verbeteren onderdeel uitmaakt van het topsportgedrag waar binnen de Academie naar wordt gestreefd. Rekening houdend met alle beperkingen zullen wij op zoek gaan naar mogelijkheden om te kunnen trainen en daarnaast ook onderlinge wedstrijden af te kunnen werken. De komende periode zal niet gemakkelijk worden en van eenieder veel flexibiliteit vragen. Maar ook dit past bij de ontwikkeling als persoon en als voetballer.” 

Maatregelen

De maatregelen die invloed hebben op de Academie zijn als volgt:

Voor mensen vanaf de leeftijd van achttien jaar is sporten is alleen toegestaan op anderhalve meter afstand. Sport bij voorkeur alleen, doe dit anders in een team van maximaal vier mensen. Het spelen van wedstrijden is niet toegestaan. Sportkantines zullen gesloten blijven. Kleedkamers en douches zullen niet mogen worden betreden. 

Mensen tot achttien jaar oud mogen trainen in grotere groepen, en onderlinge wedstrijden spelen tegen teams van hun eigen club. Ook voor deze categorie zijn sportkantines, kleedkamers en douches niet toegankelijk.

Trainingen en wedstrijden

De trainingen zullen doorgang blijven vinden, waarbij rekening gehouden wordt met de richtlijnen van het kabinet. Omdat het spelen wedstrijden niet is toegestaan, om zo het reizen te beperken, zal de Academie onderlinge wedstrijden gaan organiseren. 

“We hebben ons gedrag in eigen hand”

Manager Academie Dominique Scholten richt zich tot alle spelers: “We hebben ons gedrag in eigen hand. De uitdagingen die we momenteel ervaren zullen bijdragen aan jullie ontwikkeling, zowel als voetballer als mens. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Succes, en pas goed op jezelf en anderen om je heen.”