Mees Hilgers, Casper Staring en Thijs van Leeuwen hebben zich vrijdag verbonden aan FC Twente. De spelers uit de FC Twente/Heracles Academie tekenden een contract voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar.

Jan Streuer, technisch directeur bij FC Twente: “De drie jongens trainen vanaf de voorbereiding al mee met de eerste selectie. Daarin hebben ze laten zien niet alleen talentvol te zijn, maar ook alles te willen doen om te slagen als profvoetballer. Het zijn talentvolle spelers die samen de jeugdopleiding hebben doorlopen en nu bij de eerste selectie zitten. Dat is eigenlijk best uniek.”

“Alles willen doen om te slagen als profvoetballer”

Thijs van Leeuwen (19) kwam op zijn negende van vv Heerde naar de FC Twente/Heracles Academie. “Dit contract is een heel mooie beloning. Het eerste jeugdcontract dat ik tekende was speciaal, maar dit is natuurlijk  heel bijzonder. Deze zomer heb ik de hele voorbereiding meegedraaid en het was mijn doel om speelminuten te gaan maken. Dat ik nu mijn Eredivisie debuut al heb mogen maken, thuis tegen Fortuna Sittard, was genieten. Als je op zo’n moment aan de zijlijn staat en in gaat vallen besef je wel ‘nu gaat het gebeuren’. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik me als speler snel verder ontwikkel, alle trainers steken daar veel tijd in.”

Casper Staring (19) kwam zes seizoenen geleden naar de Academie. “Ik ben blij met dit contract en het vertrouwen van de club”, vertelt de verdediger. “De afgelopen tijd heb ik me goed door kunnen ontwikkelen en de kansen gehad om me te laten zien. Mees en Thijs ken ik sinds Onder 12, dat zijn vrienden geworden. Dan is het wel mooi dat je samen het eerste elftal haalt. Afgelopen weken heb ik last gehad van een blessure. Ik ben op de weg terug, train weer met de groep mee en wil snel 100% fit worden. Dan is mijn eerste doel om mijn debuut in de Eredivisie te maken.”

Mees Hilgers (19) kwam in 2011 van Sparta Nijker naar de FC Twente/Heracles Academie. De centrale verdediger maakte deze zomer net als Van Leeuwen en Staring de voorbereiding op het seizoen bij de eerste selectie van FC Twente mee. “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de FC Twente voor de toekomst. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik echt mooie stappen heb gemaakt en me als voetballer verder heb kunnen ontwikkelen.  Als je elke dag met de eerste selectie op het veld staat gaat dat heel snel en pas je je sneller aan. Mijn eerste doel was aansluiten bij de selectie, dat is nu gelukt. Ik voel dat ik nu klaar ben voor het echte werk. Nu hoop ik dit seizoen zo veel mogelijk minuten te kunnen maken in de Eredivisie.”