Zaterdag troffen Onder 14 en Onder 15 elkaar onderling op het Trainingscentrum in Hengelo. De ploegen van Olivier Amelink en Mark Looms speelden, in verschillende gemengde vormen, een gelijkopgaande wedstrijd. “Het fysieke component is in deze leeftijdscategorie bepalend. Dat was mooi in balans.”

Evenwichtige wedstrijd

“Het was een leuke wedstrijd om te zien”, zegt Olivier Amelink, trainer/coach bij Onder 14. “Het was een evenwichtige wedstrijd, en daarmee misschien wel de meest leuke tot nu toe. De jongens hebben er echt allemaal wat aan gehad.”

Volgens Amelink maakte de fysieke weerstand die beide ploegen kregen het een gelijkopgaande wedstrijd. “Ik heb mooie duels gezien, ook tussen de middenvelders. Daarin werd de weerstand flink op de proef gesteld, dat stelde me tevreden. Het fysieke component is in deze leeftijdscategorie bepalend. Dat was mooi in balans.”

Volle bak

Ook Mark Looms, trainer/coach bij Onder 15, is tevreden over het onderlinge duel. “De jongens hebben allemaal weer genoeg minuten kunnen maken. Ik heb ze aangegeven dat ze iedere training en wedstrijd bezig moeten zijn met beter worden, en dat alleen slaagt als je volle bak gaat.”

“Ik heb het volledige team na de wedstrijd een compliment gegeven”, vervolgt Looms. De jongens hebben elkaar flink uitgedaagd in de fysieke weerstand, daar zie je ze dan ook echt sterker van worden. Niemand liep de kantjes eraf. Dat is de sfeer die we moeten hebben.”

Foto’s: Justin Sangers