Net als Onder 14 en Onder 15 troffen ook Onder 16 en Onder 18 elkaar zaterdag op het Trainingscentrum in Hengelo. Trainer/coaches Nicky Kuiper en Jeffrey de Visscher zagen hun ploegen een gelijkopgaande wedstrijd spelen. “Ik heb geen enkele speler door het ijs zien zakken.”

Stappen

“We hebben de teams opnieuw goed ingedeeld”, zegt Nicky Kuiper. Ondanks een leeftijdsverschil tussen beide teams zag de trainer/coach van Onder 16 een wedstrijd waarin zijn spelers goed met de weerstand omgingen. “Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Er was weinig verschil in niveau, ik heb geen enkele speler door het ijs zien zakken. Het is mooi om te zien dat de spelers van Onder 16 door in combinatie met Onder 18 te spelen echt stappen maken.”

Volgens Kuiper werken beide teams momenteel aan vergelijkbare aspecten. “De laatste weken zijn we veel bezig met de intensiteit en het omschakelen, vooral gericht op het spel zonder bal. Langzaam gaan we ons nu richten op het spel aan de bal. Daarin zijn we druk met de beweging van spelers ten opzichte van elkaar, het zoeken van vrije ruimtes, constant in beweging blijven en niet voorspelbaar worden. We zijn daarin nog niet waar we willen zijn, maar we gaan de goede kant op. Het moet de norm worden dat de spelers altijd het maximale geven. Dat begint zonder bal, namelijk dat je altijd je taken uitvoert. Wat beter kan is dat we dat een hele wedstrijd moeten kunnen volhouden. Soms is de focus weg. Dat blijven we bewaken, en blijven we trainen.”

Verantwoordelijkheid

Ook Jeffrey de Visscher is te spreken over het onderlinge duel. “Het ging net als de afgelopen weken weer goed, het was een prima weekend”, aldus de trainer/coach van Onder 18. “We speelden deze keer met een compleet andere indeling van beide teams. Een van de ploegen bestond uit jongere spelers, het was interessant om te zien hoe goed zij zich staande hielden. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, met een goede weerstand.”

De trainer/coach ziet daarbij ook dat zijn spelers verantwoordelijkheid nemen. “De jongens zorgen er zelf voor dat ze op tijd op het veld staan, ze verzorgen zelf de warming-up en leggen zelf de kleding klaar. Maar uiteindelijk gaat het om de wedstrijd die ze spelen, dat ze daarin het voortouw nemen en goed gedrag laten zien. Dat heeft iedereen zaterdag gedaan.”

Competitie

“We zijn nu bezig een competitie op te zetten”, aldus de Visscher. “Zo willen we er een competitief element aan toevoegen, met de exacte invulling zijn we nog bezig. Dat brengt wedstrijden toch een andere dynamiek. Het is mooi dat we zo vooruit kunnen denken.”

Foto’s: Justin Sangers