Afgelopen zaterdag speelden Onder 12 en Onder 13 wederom samen een onderlinge wedstrijd. De ploegen van Thomas Tijhuis en Daan Jalving werden gemengd, om vier keer zeven tegen zeven te spelen op een half veld. Daarna hebben de teams nog twee wedstrijden op een groot veld gespeeld, met elf tegen elf. “Dat leverde een paar prachtige aanvallen en doelpunten op.”

Herkennen

“In elf tegen elf was er een duidelijke verbetering zichtbaar in de speelwijze, en ook in de manier waarop de spelers samenwerken”, zegt Thomas Tijhuis, trainer/coach bij Onder 12. “Ze leren steeds beter herkennen wanneer ze snel moeten spelen of juist naar de ruimte kunnen dribbelen. Dit leverde uiteindelijk nog een paar prachtige aanvallen en doelpunten op.”

Volgende stap

“We hebben de teams zo ingedeeld dat iedereen weer de maximale weerstand kreeg”, zegt Daan Jalving, trainer/coach bij Onder 13. “De jongens van Onder 12 hielden de organisatie in hun veldbezetting, dat deden ze goed. We zijn de laatste weken bezig met het versnellen naar de ruimte, met bijvoorbeeld een dribbel of pass. En met wat er van spelers wordt gevraagd wanneer ze in de buurt van de bal zijn. De keuzes die aan de bal worden gemaakt, worden steeds beter. Maar wat doet de speler die de bal niet heeft, maar er wel in de buurt is? Dat is de volgende stap.”

Foto’s: Justin Sangers