Afgelopen weekend speelden Onder 14 en Onder 15 wederom gezamenlijk een wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo. Voor de ploegen van Olivier Amelink en Mark Looms was het een leerzame ontmoeting. “Het maakt niet uit tegen wie je speelt. Het gaat erom dat de spelers tot het uiterste gaan om beter te worden.”

“Het was een wat rommelige wedstrijd”, vertelt Mark Looms. De trainer/coach van Onder 15 ziet juist daarin veel lessen voor zijn spelers. “Zo’n wedstrijd moet je nakijken en veel goede dingen proberen te zien. Over dingen die beter kunnen, gaan we praten.”

Norm

Mark Looms zag een interessante wedstrijd. “We hebben weer veel geleerd. Er wordt nog steeds hard gewerkt om de norm te halen.” Met de norm doelt de trainer/coach erop dat spelers altijd het uiterste van zichzelf moeten vragen en alles moeten geven. “Dat komt er steeds beter in. Het worden automatismes”, aldus Looms.

“Hoe stellen spelers zich op? Op wat voor manier zijn ze bezig met hun ontwikkeling? We blijven erop trainen en sturen dat we allemaal beter moeten worden, iedere keer weer.”

Kwaliteit

“In die norm moet er natuurlijk wel naar een bepaalde kwaliteit worden gestreefd”, vervolgt Mark Looms. De wedstrijd was wat rommelig en onrustig, vooral aan de bal. Het kan ook niet altijd top zijn, al willen we dat natuurlijk wel. Het is een onderdeel van de ontwikkeling. We hebben weer veel geleerd.”

Volgens Looms liggen de leermomenten in het nakijken van de wedstrijd. “Zo’n wedstrijd moet je nakijken en veel goede dingen proberen te zien. Over dingen die beter kunnen, gaan we praten. Zo blijf je altijd bezig met beter worden. De intensiteit moet hoog liggen, zowel op het veld als daarbuiten.”

Foto’s: Justin Sangers