Jeffrey de Visscher en Olivier Amelink hebben hun contract bij de FC Twente/Heracles Academie verlengd. Beide trainer/coaches hebben zich hiermee tot 1 juni 2022 aan de Academie verbonden.

“We zijn tevreden over de ontwikkeling die Olivier en Jeffrey hebben ingezet”, vertelt Hoofd prestatie & ontwikkeling Iddo Roscher. “We zijn blij dat ze zich allebei langer aan de Academie verbinden.” Naast dat beide overeenkomsten als trainer/coach zijn verlengd, gaan de Visscher en Amelink binnen de Academie ook als voetbalcoördinator aan de slag. “De intrede van voetbalcoördinatoren en het verlengen van deze verbintenissen zijn de volgende stappen in het neerzetten van een sterke organisatie”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “De komende jaren gaan we gefaseerd verder bouwen richting onze ambities.”

Jeffrey de Visscher

Naast dat Jeffrey de Visscher zijn verbintenis als trainer/coach bij Onder 18 is verlengd, is de voormalig speler van FC Twente en Heracles Almelo ook aangesteld als Voetbalcoördinator Onder 15 tot en met Onder 18. “Ik ben graag onderdeel van het ontwikkelen van jonge spelers. Niet alleen als trainer/coach, maar ook als coördinator. De contractverlenging is een blijk van vertrouwen. We gaan als Academie de goede kant op.”

Olivier Amelink

Voorheen werkte Olivier Amelink naast zijn functie als trainer/coach bij de Academie ook voor Scoren in de wijk. Sinds 1 november is hij fulltime in dienst bij de FC Twente/Heracles Academie, als trainer/coach bij Onder 14 en als Voetbalcoördinator Onder 12 tot en met Onder 14. “Ik voel me een bevoorrecht persoon”, zegt Amelink. Het is mooi dat ik fulltime met de Academie bezig mag zijn. Als coördinator ga ik onder andere aan de slag met het programma en de indeling. Om dat goed te doen zal ik naast het trainen van Onder 14 ook aansluiten bij trainingsactiviteiten van Onder 12 en Onder 13, om ook van deze leeftijdscategorieën een goed beeld te krijgen.”