Normaal gesproken speelt Onder 12, net als de grote sterren, alleen doordeweeks ‘Champions League’. Tijdens de dinsdagtraining wordt er door het team van Thomas Tijhuis in een competitievorm gespeeld, waarbij de spelers worden onderverdeeld in vier teams: Real Madrid, Liverpool, Juventus en Manchester City. Voor de verandering mochten de talenten ook vandaag aan de bak in het ‘mini-miljoenenbal’.

Onder 12 speelde vanochtend zes blokken Twin Games, op kleine veldjes, om daarna nog twee blokken op een groter veld te spelen. “De Twin Games telden mee voor de interne competitie die we momenteel met Onder 12 spelen”, vertelt trainer/coach Thomas Tijhuis. ‘”We doen dat normaal gesproken alleen op dinsdag, tijdens de training. Vandaag was het een verrassing. De jongens spelen graag om de punten.”

Veel aan de bal

“We zien de spelers graag veel aan de bal”, zegt Thomas Tijhuis. “Net als tijdens trainingen lukt dat ook in Twin Games, waarbij er op kleine veldjes wordt gespeeld. Aan de bal kunnen spelers zichzelf en hun vaardigeden ontwikkelen. Op een groter veld zal het meer draaien om samenwerking in het bespelen van de ruimtes. Daarbij kunnen ze hun vaardigheden dan toepassen.”

Opbouwen

Na de wedstrijden voor de ‘Champions League’ te hebben gespeeld werden de doelen verschoven. Het duel dat vervolgens met negen tegen negen op een groter veld werd gespeeld, stemde Thomas Tijhuis tevreden. “Het niveau ligt met de week hoger. Vooral het spel aan de bal wordt steeds beter. Er wordt meer en beter afgewisseld in het opbouwen, door de bal zowel door de as als over de zijkanten te spelen.” De laatste twee blokken werden gespeeld voor een groter klassement, dat binnen de gehele academie wordt bijgehouden.

Variëren

“We variëren bewust”, zegt Thomas Tijhuis. “In afmetingen, aantallen en ook ondergronden. Zo maken de jongens het zichzelf eigen snel te schakelen. Als je altijd hetzelfde doet, creëer je automatismen. De jongens zijn vandaag veel aan de bak gekomen, om vervolgens veel en intensief te moeten samenwerken. Dat schakelen ging goed. Ook de trainers waren enthousiast. Wat we vandaag hebben gedaan is absoluut voor herhaling vatbaar.”