Met ingang van volgend voetbalseizoen zal Wouter Stronks de FC Twente/Heracles Academie komen versterken. De trainer/coach maakt de overstap vanaf de jeugdopleiding van de Graafschap. 

Bij de Graafschap is Wouter Stronks momenteel in dienst als hoofdtrainer van Onder 13. Daarbij ondersteunt hij ook het Hoofd Jeugdopleiding in de dagelijkse zaken, waarbij hij zich richt op de zaken om het voetbalinhoudelijke heen. Bij de FC Twente/Heracles Academie zal Stronks in de functie treden van trainer/coach, in een nader te bepalen team in de middenbouw.

Oog voor relatie

“Ik heb zes jaar prettig gewerkt bij de Graafschap”, vertelt Wouter Stronks. “Het verhaal van de FC Twente/Heracles Academie sprak me erg aan. Met de ontwikkeling die ik als trainer kan doormaken, maar ook de fase waarin de academie zich bevindt en waar de organisatie naartoe wil groeien.” 

De jeugdtrainer bezit een pedagogische achtergrond in werk en opleiding. “Ik kan hard zijn op de inhoud, maar met veel oog voor de relatie met de spelers. Ze moeten zich op hun gemak voelen en zelf naar de trainer toe durven stappen. Van daaruit kan eraan gewerkt worden een beter mens en een betere voetballer te worden.” 

Achtergrond, ervaring en kennis

Dominique Scholten, Manager Academie: “In de afgelopen periode hebben Iddo Roscher (Hoofd Ontwikkeling en prestatie) en ik meerdere gesprekken gevoerd met Wouter. Hij is iemand die goed gaat passen bij de manier van werken binnen de Academie. Met zijn achtergrond, ervaring en kennis gaat hij ons helpen in de ambities die we hebben. We kijken uit naar de samenwerking.” 

“We zijn al actief bezig met de samenstelling van de trainersstaf voor aankomend seizoen”, vervolgt Dominique Scholten. “Er worden gesprekken gevoerd over het verlengen van overeenkomsten. Daarnaast wordt er ook gesproken met potentiële versterkingen.”