Zaterdag speelden Onder 13 en zonder 14 een onderlinge wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo. De spelers vulden de voetbalmiddag zelfstandig in. ‘Ze voelen zich verantwoordelijk.’ 

“Het was mooi om te zien”, zegt Olivier Amelink. De trainer/coach van Onder 14 zag zijn ploeg zaterdag zelf de warming-up organiseren, om daarna op zelfstandige basis het wedstrijdplan te bespreken. “De jongens van onder 14 nemen dan het voortouw, dat is goed om te zien.” 

Zelfstandigheid 

“We leggen graag veel nadruk op die zelfstandigheid”, vertelt Olivier Amelink. “Ik heb een goede bespreking gezien, waarin de spelers alles zelf bepaalden. Daarin kwam het verdedigen naar voren. De jongens bepaalden gezamenlijk op welke momenten ze druk zouden gaan zetten, wie die druk zou zetten en wat de rest van het team in die situaties zou gaan doen. Dat ging allemaal erg goed.”

Gedrevenheid 

“Als het om uitvoering gaat kan het altijd beter”, vervolgt Olivier Amelink. “Die zal nooit 100% goed zijn, maar de jongens waren ook zaterdag weer gedreven. Omdat ze zelf bespreking organiseren voelen ze zich verantwoordelijk voor het tot in perfectie uitvoeren van hun taken. Dat kon ik echt aan ze zien. Er was een bepaalde gedrevenheid.”