Zaterdag speelden Onder 15 en Onder 16 een onderlinge wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo. Trainer/coaches Mark Looms en Nicky Kuiper zagen een duel in hoge intensiteit. ‘We blijven groeien in het proces.’

“Als trainers blijven we altijd bezig de spelers tools te geven”, vertelt Mark Looms. “We bieden ze handvaten om beter te worden. Maar het is mooi om te zien dat de jongens dat steeds meer zelf gaan doen, ze complimenteren en corrigeren elkaar. Dat is prachtig, daarom ben ik ooit trainer/coach geworden.” 

Anticiperen 

“We willen ballen veroveren”, vertelt Mark Looms.” De trainer/coach van Onder 15 en zijn ploeg besloten dat zaterdag op het middenveld te doen. “Maar nu ligt de aandacht bij wat we vervolgens met de bal gaan doen. We willen snel anticiperen. Met beelden laten we dat zien. Beelden van onze eigen wedstrijden, maar ook met wedstrijdbeelden van de eerste elftallen en Europese topclubs. Toch is het echt iets van de jongens. Ze komen zelf met goede punten, daar nemen ze absoluut initiatief in.” 

Initiatief 

“Ik heb veel  initiatief aan de bal gezien”, vertelt Nicky Kuiper.” De trainer/coach en Onder 16 legden de focus op het spel zonder bal. “Zowel vooruit als achteruit heb ik fris voetbal gezien. Met de intensiteit zat het wel goed. De volgende stap is een hoger niveau behalen aan de bal. Het spel kan absoluut nog verzorgder, daar kunnen we stappen in zetten. In de kwaliteit van het spel mogen de jongens nog meer van zichzelf en van elkaar eisen.”