Ook intern is de FC Twente/Heracles Academie actief bezig met de samenstelling van de trainersstaf voor het seizoen 2021/2022. Michel Veurink heeft zijn verbintenis met een jaar verlengd en zal naast keeperstrainer ook in de functie van coördinator treden. Keeperstrainer Kevin Swarthoff zijn dienstverband zal worden uitgebreid naar 32 uur per week. “We zijn als academie zeer tevreden over het werk van Michel en Kevin, en ook over de ontwikkeling van de keepers onder hun leiding.”

Michel Veurink

Michel Veurink heeft zijn contract verlengd tot 1 juli 2022. De voormalig doelman van Heracles Almelo en FC Twente zal daarbij ook in de functie van coördinator treden. “Het is mooi om op deze manier voor beide clubs te mogen werken”, vertelt Michel Veurink. “We proberen met zijn allen zoveel mogelijk talenten door te laten stromen naar naar de eerste elftallen. Het is erg mooi daar onderdeel van te mogen zijn.”

“Het is erg positief dat de keeperstak zo serieus wordt genomen binnen de FC Twente/Heracles Academie”, vervolgt Veurink. Als coördinator zal hij zich gaan concentreren op de scouting in de regio. “We zijn al actief in de regio, maar willen deze graag nog beter in kaart krijgen. Daarbij willen we een sterke band ontwikkelen met met keeperstrainers en coördinatoren van amateurverenigingen.”

Kevin Swarthoff

Kevin Swarthoff zijn dienstverband binnen de FC Twente/Heracles Academie zal worden uitgebreid naar 32 uur per week. De keeperstrainer kwam afgelopen zomer over van de Graafschap. “Ik ben erg blij met het vertrouwen, en dat ik deel mag uitmaken van de ambities die de FC Twente/Heracles Academie heeft”, vertelt Kevin Swarthoff. “De Academie is een mooie, inspirerende omgeving waarin ook trainers continu worden geprikkeld.”

“Het bevalt me hier dan ook erg goed”, vervolgt Swarthoff. “De ambities en ideeën staan me aan, en met Michel (Veurink) deel ik mijn visie. De key van opleiden is samenwerken. Langer en intensiever samenwerken betekent een betere opleiding voor de doelmannen. We willen de jongens iedere dag weer proberen uit te dagen en te prikkelen. Ik ben erg van de duidelijkheid. Maar het is daarbij belangrijk altijd naar de band met de keepers te blijven kijken. Als die er niet is, kunnen we niet dagelijks het maximale van ze vragen.”

Nog meer aandacht

Dominique Scholten, Manager Academie: “We zijn als academie zeer tevreden over het werk van Michel en Kevin, en ook over de ontwikkeling van de keepers onder hun leiding. Het individu ontwikkelen staat centraal binnen deze Academie. We zijn blij dat we daar, ook op het gebied van doelmannen, nog meer aandacht aan kunnen geven. Het is goed voor de Academie dat we deze mannen langer kunnen binden.”