Met ingang van volgend voetbalseizoen zal Jord Roos de FC Twente/Heracles Academie komen versterken. De trainer/coach maakt de overstap vanaf de Voetbalacademie N.E.C.

Al elf jaar loopt Jord Roos rond bij de Voetbalacademie N.E.C. “Eigenlijk ben ik als ‘kind’ al bij de club begonnen”, vertelt de uit Nijmegen afkomstige trainer/coach. Daar begon hij als stagiair bij Onder 11 en Onder 15. Momenteel is Jord Roos trainer/coach bij Onder 17. “Bij de Voetbalacademie N.E.C. heb ik eigenlijk overal wel mee mogen kijken. “

Structuur en duidelijkheid

Bij de FC Twente/Heracles Academie zal Jord Roos een nader te bepalen team in de bovenbouw gaan trainen en coachen. “De bovenbouw ligt me erg goed. Ik kan structuur en duidelijkheid bieden in de laatste stappen naar het profvoetbal. Mooi aan spelers in die leeftijdscategorie is dat ze kaders nodig hebben, maar tegelijkertijd branden van ambitie enthousiasme. De basis hebben de spelers dan al onder de knie. Ik houd ervan ze details mee te geven voor ze aan het grote werk mogen beginnen.”

Mindset

Jord Roos: “Ik kan me erg goed vinden in de mindset van de FC Twente/Heracles Academie. De plannen zijn ambitieus, daar wil ik graag aan meewerken. Het lijkt me mooi om twee grote clubs, in een trotse regio, te mogen vertegenwoordigen.”

Dominique Scholten, Manager Academie: ‘We zijn erg blij met deze versterking. Ondanks zijn leeftijd van dertig jaar oud is Jord een ervaren trainer. We kennen hem goed, en hijzelf weet goed hoe we binnen de FC Twente/Heracles Academie te werk willen gaan.”

Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling en Prestatie: “In een trainersstaf is hetzelfde belangrijk als in een voetbalteam, er zijn verschillende karakters en kwaliteiten. Die karakters en kwaliteiten maken het samen tot een sterk team. Jord zijn eigenschappen zullen toevoeging geven aan de trainersstaf. Daarnaast sluiten zijn instelling en de manier van werken naadloos aan bij de visie en kernwaarden van de Academie.”