Zaterdag oefenden Onder 14 en Onder 15 wederom samen op het Trainingscentrum in Hengelo. De ploegen van Olivier Amelink en Mark Looms speelden een duel met hoge intensiteit. “De beleving die ze op de mat leggen, daar krijg ik zelf gewoon energie van.” 

“Een duel met hoge intensiteit”, noemde Mark Looms het duel tussen Onder 14 en Onder 15. De beleving op het veld stemde de trainer/coach van laatstgenoemd elftal tevreden. “Die is mooi om te zien. Daar krijg ik zelf gewoon energie van.”

Samenwerking

Voor Onder 15 lag het accent op de samenwerking en het nemen van initiatief aan de bal. “Dan moeten spelers aan de bal op het middenveld blijven kijken naar de onderlinge afstanden en het opvullen van de ruimtes”, vertelt Mark Looms. “Ik was daar tevreden over, ik heb absoluut goede elementen gezien. Bijvoorbeeld het inspelen, het vrijkomen en het continu op zoek zijn naar vrije ruimtes. Maar ik heb ook zeker dingen gezien die voor verbetering vatbaar zijn. Zoals de timing bij het loskomen, en ook de timing naar die vrije ruimtes op zoek te gaan.” 

Norm 

Ook Olivier Amelink zag die beleving terug op het veld. “Het was een wedstrijd waarin de norm goed voor elkaar was”, vertelt de trainer/coach van Onder 14. “Qua intensiteit zat het wel goed, daar mogen we sowieso niet over klagen. Toch vond ik de wedstrijd aan de kant van ‘team zwart’ slordig aan de bal. We hebben afgelopen week getraind op de versnelling vanuit de aanname, om van achteruit in de dribbel te komen. Dat heb ik onvoldoende teruggezien.” 

Aan de slag

“Met name vrijdag, tijdens de training, was ik daar bijzonder tevreden over”, vervolgt Amelink. “Zaterdag was dat, en dan doel ik op het groepsniveau, van een minder hoog niveau. Dat zit in het herkennen van situaties. ‘Wanneer moet ik in de pass komen? En wanneer moet ik dribbelen?’ Daarin werd regelmatig de verkeerde keuze gemaakt. Maar dat moeten we absoluut niet groter maken dan het is, daar kunnen we mooi mee aan de slag.” 

Na de wedstrijd deelde Olivier Amelink zijn ploeg mee dat er maandag en dinsdag geen trainingen zullen plaatsvinden. Niet vanwege de sneeuw, maar vanwege de lage temperaturen. “Het is niet gebruikelijk dat we trainingen aflasten. Maar in deze situatie komt onze gezondheid dusdanig onder druk te staan, dat het ons niet verantwoordelijk lijkt te trainen. Ik vind het daarom belangrijk vanuit die hoek te benoemen.”