Afgelopen zaterdag kon er, voor Nederland te maken zou krijgen met een dik pak sneeuw, gelukkig nog worden gevoetbald. In alle vroegte troffen Onder 12 en Onder 13 elkaar in de welbekende ‘Twin Games’. “Iedereen kwam lekker veel aan spelen toe.”

“Er was op ieder veld maar één wisselspeler”, vertelt Daan Jalving. De trainer/coach van Onder 13 was na enkele dagen afwezigheid weer op het Trainingscentrum in Hengelo. “Het was prettig weer met de jongens op het veld te mogen staan.”

Veel speeltijd

“In de Twin Games is er voor iedereen veel speeltijd weggelegd”, vertelt Daan Jalving. “We waren zaterdag graag in de grote afstanden gekomen. Maar voetballen met elf tegen elf was uitgesloten, omdat we dan aan beide kanten veel wisselspelers zouden hebben. De Twin Games bevallen ons de laatste weken goed, spelers komen daarin veel in balbezit. Het is lekker veel aanvallen, maar ook veel verdedigen. Het tempo ligt altijd hoog in die ‘hoofdmomenten’. Ik heb snelle omschakelingen, mooie aanvallen en prachtige doelpunten gezien.”

Tachtig minuten

“We speelden volgens de officiële opzet voor de competitie van Onder 12”, vertelt Thomas Tijhuis. Daarbij worden er vier wedstrijden van twintig minuten gespeeld. “Vrijwel iedereen kwam in totaal tachtig minuten aan spelen toe. Dat is dan zelfs een flinke kluif, en absoluut lang genoeg”, besluit de trainer/coach van Onder 12. “Ook gezien de weersomstandigheden pakte het goed uit, spelers hoefden niet lang langs de kant te zitten. Iedereen kon volop in actie komen.”

Middenlijn

“Met Onder 12 zijn we veel bezig met het gezamenlijk aan- en terugsluiten”, vervolgt Thomas Tijhuis. “Afgelopen zaterdag moest het gehele team over de middenlijn zijn, anders telde het doelpunt niet. Door continu te zijn aangesloten, houden we altijd druk op de bal. Dat pakte afgelopen weekend goed uit.”

Deze week wordt er op maandag en dinsdag niet getraind, in verband met de extreem lage temperaturen. “We lopen niet weg”, zegt Daan Jalving. “We kijken altijd naar kansen en mogelijkheden. Maar de gezondheid van de jongens gaat voorop.”