Renske Hengeveld is per 1 februari 2021 in dienst getreden van de FC Twente/Heracles Academie. Met haar aanstelling als Coördinator Algemene Zaken zet de Academie een nieuwe stap in verdere professionalisering van de organisatie. “Met het regelen van alle zaken op de achtergrond ontlast ik de staf. Die moet zich voor de volle 100% op voetbal en ontwikkeling kunnen focussen.”  

“In het profiel van Coördinator Algemene Zaken zocht de Academie iemand die organisatorisch en communicatief sterk is”, vertelt Renske Hengeveld. “Ik zag mezelf daar heel erg in terug. Mede door de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.” 

FC Twente 

De uit Bathmen afkomstige Renske Hengeveld maakte onlangs de overstap van Meetings & Events bij FC Twente. Daar was ze sinds 2015 in dienst. “Ik ben er als stagiaire begonnen”, vertelt Hengeveld. “In mijn opleiding aan de hoge hotelschool koos ik voor de evenementenbranche. Zodoende kwam ik in Enschede terecht. Ik kreeg vervolgens een baan aangeboden en ben blijven plakken.” 

Organisatorisch sterk 

“Bij FC Twente was ik vijf dagen per week bezig met organiseren”, vervolgt Renske Hengeveld. “Daar heb ik mezelf ook zeker in ontwikkeld. Ik ben organisatorisch sterk, dat kan voor de Academie van toegevoegde waarde zijn. Ook lijkt het me erg mooi mee te krijgen waar de trainers en overige staf mee bezig zijn. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook in de vorm van persoonlijke ontwikkeling. Dus de begeleiding van spelers. Er komt zoveel meer bij kijken. Met het regelen van alle zaken op de achtergrond ontlast ik de staf. Die moet zich voor de volle 100% op voetbal en ontwikkeling kunnen focussen.”  

Goed ontvangen 

Sinds maandag 1 februari is Renske Hengeveld in dienst van de FC Twente/Heracles Academie. De eerste dagen bevielen haar goed. “Ik ben erg goed ontvangen. Vanuit mijn functie bij FC Twente kende ik al enkele mensen, maar vooral van naam en nog niet van gezicht. Het was prettig met iedereen kennis te maken. Ook ben ik goed geholpen en ondersteund. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden.” 

Professionele voetbalacademie

Renske Hengeveld: “De regio is voor de Academie erg belangrijk, maar dat geldt andersom ook. Ik heb veel verschillende mensen gesproken, waarbij duidelijk werd dat deze omgeving klaar is voor een professionele voetbalacademie. Iets dat niet zomaar is opgezet, en waar vanuit verschillende kampen en perspectieven goed over is nagedacht. We willen onszelf als Academie dan ook echt sterk in deze regio gaan neerzetten.”

Goed begin 

De eerste dagen zou Renske Hengeveld vooral ‘wegwijs worden’ in de verschillende systemen. Inmiddels onderhoudt ze contacten met ouders, verzorgers en vrijwilligers, maar ook met andere jeugdopleidingen en eredivisieclubs. “We zijn al bezig met het inplannen van wedstrijden in augustus, maar ook met het organiseren van toernooien. We kijken vooruit. Daarbij zal er die tijd ook veel administratief werk moeten worden verricht rondom de overschrijvingen.  Dat komt dan vast en zeker in orde. De afgelopen dagen waren een goed begin.”