De FC Twente/Heracles Academie heeft de verbintenis met Lorenzo Müller verlengd. Het dienstverband van de Coördinator Videoanalyse en Data zal daarbij worden uitgebreid naar 40 uur per week. ‘Uitblinken in videoanalyse, om spelers te helpen betere keuzes te maken tijdens het voetballen.’ 

“Hier doe je het voor”, zegt Lorenzo Müller. “Een uitbreiding naar 40 uur heeft mijn verwachtingen overtroffen.” De Academie is een geweldige organisatie, waar ik me als analist verder kan ontwikkelen. De ambitie is door middel van videobeelden meer spelers klaar te stomen voor de eerste elftallen, in een zo goed mogelijke samenwerking met de trainersstaf. De basis is gelegd. Daar willen we op voortbouwen.” 

Fysieke data en video-analyse 

Als Coördinator Data is Müller verantwoordelijk voor fysieke data en videoanalyse. Van dat laatste is coderen een belangrijk onderdeel. “Coderen houdt in dat we alle gebeurtenissen, tijdens zowel trainingen als wedstrijden, opslaan. Zo kunnen we naderhand details geven. We maken het voor spelers en trainers gemakkelijk momenten snel op te zoeken. Al die momenten worden verzameld, om daar een analyse van te maken en feedback te geven.” 

Spelprincipes 

“We zijn alweer bezig met de volgende stap, namelijk het in beeld brengen van spelprincipes”, vervolgt Müller. Dit geldt voor alle teams binnen de Academie. Een voorbeeld daarvan is: ‘bij balverlies niet treuren’. Door videobeelden van dit spelprincipe te tonen, kunnen trainers vragenderwijs aandacht geven aan spelers bij het maken van de juiste keuzes in trainingen en wedstrijden. Met beelden kunnen we spelers laten zien wat een spelprincipe inhoudt en ze daarbij helpen bewust te worden van hun voetbalgedrag.” 

SoccerLAB

“Lorenzo ontwikkelt zich erg snel”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “Hij werkt hard en is nauw betrokken bij de uitrol van SoccerLAB. Dit softwareplatform is de backbone (ruggengraat) van individuele ontwikkeling binnen de Academie.” 

“Alle informatie is daar te vinden”, vertelt Lorenzo Müller. “Iedereen binnen de organisatie werkt dan ook in SoccerLAB. Het bewaart onder andere informatie over spelers, en biedt de mogelijkheid trainingen en wedstrijden gemakkelijk op te slaan en te bewaren voor een langere periode.”

Uitblinken 

“We willen echt uitblinken in videoanalyse”, besluit Lorenzo Müller. “Als middel om spelers te helpen betere keuzes te maken tijdens het voetballen. Het is erg mooi daar onderdeel van te mogen zijn.” 

Iddo Roscher, Ontwikkeling en Prestatie: “Lorenzo heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vaste kracht. We zijn blij dat we hem langer en voor meer uren per week vast kunnen leggen.”