In een intentieverklaring die de FC Twente/ Heracles Academie en College Zuid met elkaar gaan tekenen, onderstrepen en erkennen beide partijen het belang van een langdurige samenwerking. Dat de Academie zich in de komende jaren volledig gaat verplaatsen naar het FBK sportcomplex in Hengelo verandert niets aan de jarenlange samenwerking tussen de Academie en College Zuid.

Dominique Scholten, Manager Academie:

“De samenwerking tussen de Academie en College Zuid bestaat al 29 jaar. In april vorig jaar hebben beide partijen uitgesproken de samenwerking te willen optimaliseren. De kinderen staan centraal in de visies van beide organisaties en daarbij zoeken deze naar een zo optimaal mogelijke topsport- en leersituatie. Dat vraagt wendbaarheid, maatwerk en goede communicatie. De intentie is om de komende jaren samen stappen te gaan maken, waar de jeugdspelers van gaan profiteren.”

Het uitgangspunt van de samenwerking is om de spelers van de Academie een dagopleiding op topniveau te bieden. Onderwijs en sport zijn tussen 8.00 en 17.00 uur op elkaar afgestemd, zodat de spelers presteren op het gebied van voetbal kunnen combineren met presteren op school.

De faciliteiten die de topsporter worden geboden zijn bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding, aangepaste roosters, studieruimtes met ICT faciliteiten zowel op school als op het trainingscomplex in Hengelo en indien nodig uitstel of aanpassing van toets- en examenroosters. Zo kunnen de spelers hun toekomstige voetbal- en maatschappelijke carrière starten met een schooldiploma op het voor hen passende niveau.

Mark Eijssink, directeur College Zuid:

“College Zuid is sinds 1992 een Topsport Talentschool (TTS). Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van jonge topsporters. Deze ervaring helpt ons om de onderwijscarrière van leerlingen zo in te richten dat deze optimaal te combineren is met een leven als topsporter. In de nieuwe situatie blijven we leerlingen helpen om het beste uit zichzelf te halen. We kijken er naar uit om samen de volgende stappen te zetten.”