Orthopedische en Sportmedische Kliniek OCON was al jaren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het sportmedische beleid van de FC Twente Academie en gaat dit nu ook doen voor de vernieuwde opleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Sportarts Sanne Hesselink en orthopedisch chirurg Roy Hoogeslag zullen hieraan bijdragen.

De Sportmedische Kliniek van OCON levert professionele sportzorg aan de spelers en jeugdspelers van FC Twente/Heracles Academie. Eveneens worden de jaarlijkse sportmedische keuringen door hen verzorgd.

Sanne Hesselink, sportarts: “De uitdaging van het werken met de professionele sporters leidt bij OCON tot continue verbetering van inhoud en organisatie van zorg. Daar profiteren in de spreekkamer ook alle andere sporters met blessures van, zowel professioneel als recreatief. Het continueren van het partnerschap en de samenwerking met FC Twente zal deze ontwikkeling nog verder versterken.”

Dominique Scholten: “We zijn erg blij met het partnerschap en de samenwerking met OCON. We kunnen hierdoor gebruik maken van de medisch zorg en expertise die OCON onze jeugdspelers met haar vele medisch specialisten kan bieden. Deze samenwerking past goed in het ontwikkelen en professionaliseren van de Academie.’’

Over OCON

OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland), is een categoraal ziekenhuis voor beweegzorg. Het team van OCON bestaat uit medisch hooggespecialiseerde orthopedisch chirurgen, sportartsen en anesthesiologen, alsmede ruim 190 gemotiveerde medewerkers. Deze samenvloeiing van kennis en expertise maakt het mogelijk alle belangrijke aspecten rondom een operatie continu te monitoren en optimaal op elkaar af te stemmen. Naast de Academie begeleidt OCON ook andere topsportorganisaties zoals FC Twente en de wielrenners van Team DSM.