Afgelopen weekend werden er wederom onderlinge wedstrijden gespeeld op het Trainingscentrum in Hengelo. Drie gezamenlijke duels maakten het een interessante voetbalzaterdag. “De lat moet omhoog.”

Onder 12 en Onder 13 oefenden zaterdag gezamenlijk. Daarbij werden er verschillende afstanden gehanteerd. Onder 14 en Onder speelden net als Onder 16 en Onder 18 een onderlinge wedstrijd. Bij laatstgenoemde wedstrijd sloten er enkele spelers van Onder 21 aan.

Onder 12/Onder 13

Onder 12 en Onder 13 speelden zaterdag gezamenlijk op het Trainingscentrum in Hengelo. De ploegen van Thomas Tijhuis en Daan Jalving speelden vier keer een kwartier Twin Games, om daarna twee keer een kwartier op een groter veld te voetballen. “Ik heb een hoog niveau aan de bal gezien”, zegt Thomas Tijhuis, trainer/coach bij Onder 12. “Het accent lag op de samenwerking in het verdedigen en het naar de zijkant dwingen van de bal. Dat ging bij vlagen goed, maar er zijn zeker nog verbeterpunten.”

“Ik heb goede aanvallen en ook goede keuzes aan de bal gezien”, zegt Daan Jalving, trainer/coach bij Onder 13. “We zijn actief bezig geweest in het druk zetten en de samenwerking hierin. De jongens vonden het dichtzetten van de lijnen in de as erg goed gaan.”

Onder 14/Onder 15

Onder 14 en Onder 15 speelden zaterdag drie keer vijfentwintig minuten. “Ik miste agressie in het verdedigen, maar ook in de lichaamstaal”, zegt Olivier Amelink. “Aan de bal was het spel van team zwart erg matig, de passing was ondermaats.” Toch zag de trainer/coach van Onder 14 ook lichtpuntjes. “Vince Wentrup was daar een goed voorbeeld van. Hij was verdedigend stabiel en toonde de goede agressie. Hij deed het erg goed tegenover Owen.”

Laatsgenoemde, Owen Panneflek, blonk uit in team wit. De ploeg van Mark Looms was actief bezig in de diepgang, waarin Panneflek een goede indruk maakte. In zijn algemeen vindt de trainer/coach van Onder 15 dat het spel aan de bal beter kan. “We zijn de laatste tijd actief bezig met verdedigen en de samenwerking hierin. Ons middenveld vulde dat aardig in. Het is mooi om te zien hoe de jongens trainingsstof meenemen naar wedstrijden.”

Onder 16/Onder 18

Onder 16 en Onder 18 speelden drie keer dertig minuten. Eigenlijk kon de wedstrijd ook worden aangeduid met Onder 17/Onder 18, gezien de leeftijden van verschillende spelers. “Onder 17 gaf de eerste twee blokken goede weerstand”, zegt Jeffrey de Visscher, trainer/coach bij Onder 18. “Dan moeten de spelers van Onder 18 de overhand hebben, maar die hadden ze niet. Ik denk dat het met een stukje onderschatting en de kwaliteit van de dag te maken had. Onder 17 was gedrevener, en daarmee beter.”

“De spelers van Onder 17 wilden zich echt laten zien”, zegt Nicky Kuiper. “We zouden fysiek de mindere zijn, dus wilden we de bal direct het werk laten doen. Uit de duels blijven en zo tot kansen komen. Het eerste blok toonden we daar te weinig geduld in. Dat hebben we tussendoor besproken en ging de laatste blokken veel beter.”