Youri Geurkink treedt in dienst van de FC Twente Heracles Academie. De in Winterswijk geboren Geurkink zal de functie van Coördinator Fysiek & Wetenschap gaan bekleden. “We zijn blij hem in deze functie te kunnen verwelkomen.”

Youri Geurkink was enkele weken geleden al in Hengelo voor een eerste fysieke kennismaking. “De gesprekken verliepen goed”, zegt de 27-jarige Geurkink. “Het beeld dat is geschetst ziet er goed uit. De jongens binnen de jeugdopleiding willen hun voetbaldroom realiseren, het lijkt me erg mooi daar onderdeel van te mogen zijn.”

Nieuwe functie

In de ontwikkeling van het topvoetbal worden steeds hogere eisen gesteld aan alle fysieke aspecten. “Hieraan zal ook de FC Twente/Heracles Academie steeds meer aandacht gaan besteden”, zegt Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. “In de persoon van Ellery Cairo hebben we een fysieke trainer die zich volgend seizoen nog intensiever bezig zal gaan houden met de krachttraining. In de nieuwe functie van Coördinator Fysiek & Wetenschap zal het zwaartepunt liggen op het verder verhogen van de belastbaarheid van spelers, om deze makkelijker aan te laten sluiten bij de eerste elftallen van FC Twente en Heracles. Beide clubs scoren op dit gebied zeer hoog in de Eredivisie.”

KAA Gent

In Youri Geurkink heeft de FC Twente Heracles Academie de persoon gevonden om deze nieuwe functie te gaan bekleden. De uit Winterswijk afkomstige Geurkink genoot zijn studie in België. Na zijn opleiding stroomde hij direct door binnen een promotietraject aan de Universiteit Gent, waarbij hij binnen een project in samenwerking met KAA Gent een doctoraat maakte. Voor de Belgische voetbalclub hield Geurkink zich onder andere bezig met fysieke gegevens, trainingsgegevens, wedstrijdstatistieken en krachttrainingen.

Gegrepen door het vak

“Nu wil ik graag mijn waarde tonen voor de FC Twente/Heracles Academie”, zegt Youri Geurkink. “Het betreft een nieuwe functie, daar zal ik mijn weg nog in moeten vinden. Maar ik heb al met Ellery Cairo gesproken, dat was erg positief. Ik kijk graag hoe er binnen de Academie wordt gewerkt en wat er allemaal al gebeurt. Ik heb zelf ook altijd al gevoetbald, ik ben gegrepen door het vak. De laatste jaren ben ik iets meer richting de analyse gegaan, dat vind ik ontzettend mooi om te doen.”

Opleiden in bredere zin

“We zijn blij Youri Geurkink in deze functie te kunnen verwelkomen”, zegt Iddo Roscher. “Hij heeft ervaring op het hoogste niveau in het betaalde voetbal en kan de laatste wetenschappelijke inzichten vertalen naar de best mogelijke manier van opleiden in bredere zin.”

“De aanstelling van Youri Geurkink is een mooie vervolgstap in het neerzetten van een sterke en professionele organisatie”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “We zijn blij hem te verwelkomen.”