Zaterdag werden er binnen de FC Twente/Heracles Academie wederom onderlinge wedstrijden gespeeld. Op het Trainingscentrum in Hengelo kwam Onder 18 zelfs twee keer in actie. De ploeg van Jeffrey de Visscher speelde zowel tegen Onder 21 als in gemengde vorm met Onder 16. “Het was een prima prestatie.”

De tweedejaars spelers van Onder 18 speelden zaterdagmiddag een wedstrijd tegen Onder 21. Daarop volgde voor de eerstejaars spelers een onderlinge wedstrijd met Onder 16. “Ze gooiden zich in de zestien met ziel en zaligheid voor iedere bal.”

Onder 18-Onder 21

Onder 18 en Onder 21 vochten zaterdag een duel met elkaar uit. De tweedejaars spelers van Onder 18 weerhielden Onder 21 van het scoren, er zouden geen doelpunten vallen. “Het was een prima prestatie”, zegt Jeffrey de Visscher. De trainer/coach gaf zijn ploeg complimenten voor de zelfregulatie. “We hebben de dag ervoor bewust in de samenstelling getraind die we ook in de wedstrijd zouden hanteren. Daarbij hebben we meerdere spelprincipes getraind, waaronder het verdedigen. Het team bepaalde voor de wedstrijd zelf hoe dat zou worden toegepast en waar de kansen lagen ballen te veroveren. Het was hun eigen plan. Ze hebben er goed over nagedacht, het goed besproken en zich tijdens de wedstrijd actief met dat plan beziggehouden.

We veroverden ook veel ballen, dat was prettig. Maar de tweede helft zette Onder 21 een tandje bij en hanteerde de ploeg een andere speelwijze. Toen werd er van ons nog meer gevraagd in de onderlinge samenwerking, de laatste fase was behoorlijk knokken. De jongens hebben elkaar tijdens de wedstrijd goed gecoacht en neergezet.”

Onder 16 & Onder 18

Onder 16 en de eerstejaars spelers van Onder 18 werkten gezamenlijk een wedstrijd af, in een gemengde vorm. “Het niveau van beide ploegen verschilde”, zegt Jeffrey de Visscher. “Het eerste gedeelte was van onze kant behoorlijk, ook in het afgesproken zoneverdedigen en het van daaruit gevaarlijk worden in de omschakeling. Daar scoorden we zelfs een keer uit. Maar tijdens de wedstrijd zakte het niveau langzaam weg, met name in de kwaliteit aan de bal. Dat kan de vorm van de dag zijn. Maar dat is geen reden om die kwaliteit niet te kunnen leveren, het was gewoon niet voldoende.”

De trainer/coach van Onder 18 was na het laatste duel erg te spreken over de intensiteit in het verdedigen. “De jongens werkten keihard om tegendoelpunten te voorkomen. Ze gooiden zich in de zestien met ziel en zaligheid voor iedere bal.”

Foto’s: Justin Sangers