Job ten Thije, trainer/coach bij Onder 21, gaat de FC Twente/Heracles Academie aan het einde van dit seizoen verlaten. De afgelopen periode zijn er meerdere gesprekken gevoerd over de ambities van Ten Thije en die van de Academie. In deze gesprekken kwam naar voren dat de ambities niet matchen, met als conclusie dat de wegen zullen scheiden.

Job Ten Thije: “In onderlinge gesprekken en evaluaties is voor de Academie en mijzelf duidelijk geworden dat er in de toekomstige samenwerking verschillen zijn ontstaan. Daarbij ontbreekt voor mij het perspectief om op termijn aan te sluiten als assistent van één van de eerste elftallen. Ik ga mezelf oriënteren op een mooie vervolgstap binnen en/of buiten de voetbalwereld. Ik wil de FC Twente/Heracles Academie, Heracles Almelo en FC Twente bedanken. Zij hebben mij uiteindelijk de kans gegeven om mezelf, in ruim tien jaar tijd, van trainer bij Onder 12 op te werken naar trainer bij Onder 21. Ik wens iedereen het allerbeste.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Job ten Thije is al jaren een vaste kracht binnen de Academie en daarom vinden we het ook jammer dat we uit elkaar gaan. Tegelijkertijd kennen we de persoonlijke ambitie van Job en hebben we daar goed met elkaar over gesproken. Daarom zijn we tot deze conclusie gekomen. Wij willen hem enorm bedanken voor zijn inzet.”