Juliën Mesbahi heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een 3-jarig contract bij de FC Twente/Heracles Academie. De 15-jarige centrumverdediger speelt sinds dit seizoen in de Academie. Voorheen kwam hij uit voor Avanti Wilskracht in Enschede. “Het is erg snel gegaan.”

Gedurende het seizoen werd de fysiek sterke Juliën al vervroegd doorgeschoven naar Onder 16. Aankomend seizoen zal hij deel gaan uitmaken van de selectie van FC Twente/Heracles Academie Onder 18. “Het is een bijzonder verhaal.”

“Toen ik een jaar geleden bij de Academie kwam, had ik dit allemaal nog niet verwacht”, zegt Juliën Mesbahi. “Het is erg snel gegaan. Ik vind zelf ook dat ik me goed heb ontwikkeld. Ik ben snel doorgeschoven naar Onder 16, en later naar Onder 18. Hierdoor heb ik al met meerdere trainers te maken gehad, daar leer je veel van. Ook was het fysiek zwaarder en lag het tempo hoger. Het was wennen, maar ik had door dat ik kon meekomen. Nu wil ik hard blijven werken, me doorontwikkelen en zo snel mogelijk naar een van de eerste elftallen.”

Mark Looms, trainer/coach FC Twente/Heracles Academie Onder 15: “Dit is toch een bijzonder verhaal, gezien Juliën nog maar een jaar bij de Academie is. Hij bezit kwaliteiten die je in Nederland weinig ziet, zoals zijn hardheid in het verdedigen. Juliën pakt zaken snel op, is leergierig en heeft een hoge mate van zelfstandigheid. Dat heeft ertoe geleid dat hij zich in een razendsnel tempo heeft ontwikkeld. Dat doet me goed, ik ben trots op hoe hij alles het afgelopen jaar heeft opgepakt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat alles nu eigenlijk pas begint.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Juliën ontwikkelt zich erg goed en snel. Dit is een mooie beloning voor hem, maar tegelijkertijd ook een enorme stimulans om zich door te ontwikkelen. Grote complimenten voor de mensen die dagelijks met Juliën werken. Hopelijk zien we hem over een aantal jaren schitteren op Erve Asito of in De Grolsch Veste. 

Foto’s Justin Sangers