Met ingang van volgend voetbalseizoen zal Berthil ter Avest de FC Twente/Heracles Academie komen versterken. De oud profvoetballer van FC Twente, momenteel hoofdtrainer bij Bon Boys, zal gaan assisteren bij de oudere teams.

“Ik ben een tijdje geleden door Dominique Scholten benaderd”, zegt Berthil ter Avest. “Het idee achter de Academie sprak me direct aan. Ik heb niet lang geleden mijn cursus UEFA A afgerond. Het lijkt me erg mooi nu bij de FC Twente/Heracles Academie in de keuken te mogen kijken en ook zelf nog veel te leren, ondanks dat ik vijftig ben. Maar met die levenservaring denk ik ook zeker wat te kunnen toevoegen.”

Eerder, voor de cursus UEFA B, liep ter Avest al stage bij de Onder 14 in de voormalige FC Twente Voetbalacademie. Nu zal hij in de bovenbouw aan de slag gaan. “Het lijkt me mooi om spelers te begeleiden in hun laatste fases richting het profvoetbal”, zegt Berthil ter Avest. “Dat ligt dicht bij mijn gevoel, onder andere omdat ik zelf profvoetballer ben geweest.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Een kleine twee maanden geleden kwam ik Berthil tegen bij een clubbezoek aan Bon Boys. Zijn prettige persoonlijkheid viel meteen op. De mensen waarmee hij de afgelopen jaren heeft gewerkt, zijn dan ook erg positief over hem. Na een aantal constructieve gesprekken tussen Berthil, Iddo, trainers en mijzelf hebben we besloten om samen te gaan werken. Met zijn persoonlijkheid, achtergrond en levenservaring gaat Berthil ons helpen om stappen te maken. Wat hem tekent als persoon is dat hij ook graag wil leren van de mensen binnen de Academie. We kijken uit naar deze samenwerking.”