Jeffrey de Visscher gaat na dit seizoen de stap maken naar het eerste elftal van FC Twente. De huidige trainer/coach bij Onder 18 en voetbalco├Ârdinator zal toetreden tot de technische staf van de club uit Enschede. Daar zal de Visscher zich gaan bezighouden met de individuele begeleiding van spelers, het onderhouden van de contacten met de Academie en de verwerking van data.  

De voormalig speler van onder andere FC Twente en Heracles Almelo is al sinds 2012 actief voor de Academie, waar hij in 2015 voor het eerst aan de slag ging als trainer/coach. Sindsdien heeft de Visscher verschillende teams onder zijn hoede gehad. Afgelopen seizoen bekleedde hij in de FC Twente/Heracles Academie naast de rol van trainer/coach bij Onder 18 ook de nieuwe functie van voetbalco├Ârdinator Onder 15 tot en met Onder 18.

Jeffrey de Visscher: “Ik heb bij de Academie alle fases meegemaakt en ben daarbij aan alle kanten uitgedaagd. Ik ben in 2015 in een sterke organisatie binnengekomen. Maar ik heb ook mindere tijden meegemaakt, dat neem ik allemaal mee. Daarmee ben ik behalve als trainer ook als mens gegroeid. Ik denk dat ik mag zeggen dat ik me veelzijdig heb doorontwikkeld.

Het is mooi aan de Academie verbonden te mogen blijven. Communicatie over spelers zal bijvoorbeeld via mij verlopen. Daarbij zal ik ook veel wedstrijden gaan zien, om spelers goed in beeld te houden en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.”

Dominique Scholten, Manager Academie: ” Jeffrey is een belangrijke kracht voor de Academie. Vanuit die optiek is het jammer dat hij ons gaat verlaten. Maar de opleiding staat voor ontwikkeling van mensen en de ambitie is spelers en stafleden af te leveren aan de eerste elftallen. Het is mooi dat Jeffrey deze kans nu krijgt bij FC Twente.”

Trainersstaf Academie

Jeffrey de Visscher, momenteel trainer/coach bij Onder 18, zou aankomend seizoen de functie van trainer/coach bij Onder 16 gaan bekleden. Met zijn stap naar FC Twente zijn er voor aankomend seizoen enkele wijzigingen doorgevoerd in de trainersstaf van de FC Twente/Heracles Academie. Dominique Scholten, Manager Academie: “We hebben in deze voor ons nieuwe situatie snel weten te schakelen. We zijn erg blij met de trainersstaf en kijken uit naar aankomend seizoen.”

Trainersstaf seizoen 2021/2022

Onder 21: Mark Looms & Nicky Kuiper

Onder 18: Jord Roos & Berthil ter Avest

Onder 16: Olivier Amelink

Onder 15: Wouter Stronks

Onder 14: Sjoerd Overgoor

Onder 13: Daan Jalving

Onder 12: Thomas Tijhuis

Foto’s: Justin Sangers