Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. Vanavond hebben de eerste clubs de samenwerking ondertekend. “Er is vertrouwen in de invulling van dit plan.”

C.V.V. Oranje Nassau, Rigtersbleek, A.T.C. ’65, SV Bon Boys en K.V.V. Quick ’20 zijn de eerste clubs die in het Regioplan officieel de samenwerking zijn aangegaan met de Academie. De komende tijd zullen meer amateurclubs zich hierbij aansluiten. “Samen willen we het regionale voetballandschap een enorme boost geven.”

Samenwerking

FC Twente en Heracles Almelo geven met ingang van het seizoen 2020/2021 op gelijkwaardige basis invulling aan de jeugdopleiding. Het doel van de FC Twente/Heracles Academie is het opleiden van regionaal voetbaltalent tot spelers voor het betaalde voetbal. De Academie wil door kwaliteit, creativiteit en samenwerking met o.a. het amateurvoetbal een toonaangevende jeugdopleiding worden waar talentontwikkeling centraal staat.

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie start vanaf aankomend seizoen met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, het scholen van trainers en scouts en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Vertrouwen

Samen met Arnold Bruggink ging Matthijs Blijham, Co√∂rdinator Regioplan, de afgelopen tijd al bij veel verschillende clubs langs om het initiatief onder de aandacht te brengen. “Dat de eerste vijf clubs de samenwerking vanavond hebben ondertekend, geeft aan dat er vertrouwen is in de invulling van dit plan. De behoefte om de verbinding met elkaar te zoeken is enorm. De komende periode zullen we daarom met nog veel meer clubs in gesprek gaan. Samen willen we het regionale voetballandschap een enorme boost geven.”

Van en voor de regio

“Deze regio is zo sterk dat er meer in zit”, sprak Arnold Bruggink de afgevaardigden van de verenigingen vanavond toe. “Daar wil ik me hard voor maken. Beide clubs verdienen dat, het is nu aan ons om te bewijzen dat dit plan toekomst heeft. Ik geloof erin dat dit de manier is om de regio samen, met zijn allen sterker te maken.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Een sterkere verbinding met de jeugd en de clubs in de regio is ons fundament voor de toekomst. Dat maakt dit een duurzaam project, dat van en voor de regio is. We zijn erg blij met het vertrouwen en enthousiasme van de clubs.”

Op donderdag 27 mei publiceerde Tubantia een artikel over het Regioplan.