Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. Vorige week ondertekenden de eerste vijf clubs de samenwerking. Vanavond zetten de volgende vijf amateurclubs hun krabbel.

Op Erve Asito in Almelo ging de FC Twente/Heracles Academie vanavond officieel de samenwerking aan met Achilles ‘12, DETO, HSC ‘21, KVV Losser en Vogido. “Iedere club hier kent zijn eigen verhaal”, sprak Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan, de aanwezigen vanavond toe. “Door al die verhalen te verbinden, zullen we aankomend seizoen mooie stappen zetten.”

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie start vanaf aankomend seizoen met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, het scholen van trainers en scouts en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Onderlaag

Vorige week ontving Martijn Hoogstoevenbeld, financieel directeur bij FC Twente, de aanwezigen in de Grolsch Veste. Vanavond was het aan Rob Toussaint om de gasten een warm welkom te heten in Almelo. “Net als FC Twente kijken wij in de Academie wie de stap naar ons eerste elftal zou kunnen maken”, sprak de algemeen directeur van Heracles. “Maar het is net zo belangrijk dat de onderlaag goed is, dat de banden met het amateurvoetbal in de regio warm zijn. Wij kunnen veel van die regio leren, net als dat de clubs in de omgeving van ons kunnen leren.”

Fundamentele keuze

Waar de eerste vijf amateurclubs de overeenkomst vorige week ondertekenden, was de beurt vanavond alweer aan de volgende vijf clubs. Ook de komende weken zullen verschillende amateurclubs de overeenkomst nog tekenen. “Ik denk dat we hier samen een fundamentele keuze maken voor de toekomst”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “Wat we hier bepalen gaan we nog jaren terugzien.”

Foto’s: Justin Sangers