Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. De afgelopen twee weken ondertekenden de eerste tien clubs de samenwerking. Vanavond zetten de volgende vijf amateurclubs hun krabbel.

In De Grolsch Veste in Enschede ging de FC Twente/Heracles Academie vanavond officieel de samenwerking aan met ZVV De Esch, E.V. EN A.C. De Tubanters 1897, RKSV De Zweef, RKSV NEO en VV Victoria ’28.

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie start vanaf aankomend seizoen met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, het scholen van trainers en scouts en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Vertrouwen

Dominique Scholten, Manager Academie, en Matthijs Blijham, Co√∂rdinator Regioplan, heetten de afgevaardigden vanavond welkom in Enschede. “Dat jullie hier vanavond allemaal aanwezig zijn, laat zien hoeveel vertrouwen er in dit plan is”, sprak Dominique Scholten de aanwezigen toe. “We bepalen hier, met zijn allen, wat we op lange termijn zullen gaan zien.”