Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. De afgelopen twee weken ondertekenden de eerste vijftien clubs de samenwerking. Afgelopen vrijdagavond zetten de volgende vier amateurclubs hun krabbel.

Op Erve Asito in Almelo ging de FC Twente/Heracles Academie vrijdagavond officieel de samenwerking aan met Avanti Wilskracht, AVC Heracles, PH Almelo en Sparta Enschede.

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie start vanaf aankomend seizoen met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, het scholen van trainers en scouts en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Sterke regio

“Dit is alweer het vierde tekenmoment”, sprak Matthijs Blijham, Co├Ârdinator Regioplan, vrijdagavond op Erve Asito. “Maar ik blijf het mooi vinden. Bij iedere club zitten andere mensen aan tafel, die allemaal op een andere manier de jeugdopleiding proberen in te richten. Om het Regioplan te blijven verbeteren, zullen we veelvuldig met elkaar in contact blijven om die kennis te delen.”

“We gaan iets doen dat we af en toe zullen moeten bijschaven”, vulde Dominique Scholten, Manager Academie, aan. “Niet alles zal direct goed gaan. Maar de keuze die we hier met zijn allen maken, is fundamenteel. Met die kritische houding zullen we elkaar beter gaan maken, om de jongens en meisjes in deze regio te helpen. Want uiteindelijk gaat het om hen. Op naar een mooie samenwerking, op naar een sterke regio.”